Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Értékes győzelem az éllovas ellen!

Központ március 17, 2011 Egyéb kategória

Értékes győzelem az éllovas ellen! FCM Marosvásárhely–Oţelul Galac 1–0.

 FCM_GalacFontos győzelmet ért el az FCM szombaton a bajnokesélyes  galaci Oţelul ellen, így érdekesebbé alakítva át a bajnoki címért való harcot. A 67. percben a mérkőzés legjobbja, Fl. Dan jó ütemben találta mintegy 30 méteres átadásával az argentin Diego Ruizt, aki a tizenhatoson belül kapásból jobbal Grahovac kapus mellett a hálóba lőtt. 1–0. Ezzel a góllal a két hajdani csapattársból lett edző, D. Munteanu és Sabău csatáját utóbbi nyerte meg, akinek csapata többet kezdeményezett, keményebben védekezett, kitartó, türelmes labdabirtoklás árán, taktikailag jobban felkészülve sikerült elsajátítani a három bajnoki pontot.

 Az első félidőben Sabău 4–4–2-es felállítással kezdte a mérkőzést, és nyilvánvaló volt, hogy az öt hátvéddel felálló galaciak az ellentámadásokra alapoznak, ami nem nagyon jött össze a jól záró hazai középpályás és hátvédsornak köszönhetően. Az első félidőben Vasilache két távoli lövése szállt fölé, majd az elmúlt idényben a FCM színeiben szerepelt Liviu Antal jobblábas kapáslövése tévesztett célt, aztán Zaharia az ötös területéről lőtt a kapufa fölé. A második játékrészben a többet támadott FCM, a megszerzett gól után, D. Munteanu edző két csatárt (L. Bus és Viglianti) cserélt be, erre „válaszként” Sabău két védőt, Lucian Munteanut és Dan Mateit küldte a védősorba, így 6–3–1-es felállítással sikerült kibekkelje az éllovas elleni, 1–0-ás mérkőzést.

Az értékes győzelem ellenére a legfontosabb, hogy a FCM játékosai ne higgyék el magukat, mindannak dacára, hogy három meccsből van már 6 pontjuk, ami a Sabău által eltervezett, tavaszi idény alatt megszerzendő 20 pont szinte harmada, ami a biztos bentmaradást jelentené.

A következő fordulóban a FCM idegenben, a Dinamo ellen lép pályára. A mérkőzést március 20-án vasárnap a Digi Sport 20 órától élőben közvetíti.


FCM Marosvásárhely–Oţelul Galac 1–0 (0–0)
Vezették: Alexandru Deaconu (Bukarest) – Székely Zoltán (Nagybánya), Eduard Ungureanu (Bukarest)
FCM Marosvásárhely: Şteţca – Rus, Iencsi, B. Fernandes, Topics, Vasilache, Issa Ba, Fl. Dan, Astafei (85. D. Matei), Didi (72. Munteanu), Zaharia (53. Ruiz).
Oţelul: Grahovac – Giurgiu, Paraschiv, S. Ilie (71. Buş), Râpă, S. Costin, Pena, Sălăgean, Perendija, Neagu (71. Viglianti), Antal (82. Prunosevac).
Gól: Ruiz (67.)
Sárga lapok: Astafei (30.), Didi (72.), illetve Râpă (65.)


Ovidiu Sabău: Meg vagyok elégedve a győzelemmel, hisz szorgalmas munkával értük el az egyik bajnokjelölt ellen. Nem szabad elveszítsük a fejünk a soron következő mérkőzések során sem.

D. Munteanu: Kiábrándító ez a vereség, megérdemeltünk volna bár egy pontot. Veszteségünkkel örömöt szereztünk egyeseknek.

Share Button
Ennyien olvasták: 328

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.