Központ
2017. november 17. péntek, Gergő, Hortenzia
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Borús
Vasárnap
Borús

Értékes győzelem az éllovas ellen!

Központ március 17, 2011 Egyéb

Értékes győzelem az éllovas ellen! FCM Marosvásárhely–Oţelul Galac 1–0.

 FCM_GalacFontos győzelmet ért el az FCM szombaton a bajnokesélyes  galaci Oţelul ellen, így érdekesebbé alakítva át a bajnoki címért való harcot. A 67. percben a mérkőzés legjobbja, Fl. Dan jó ütemben találta mintegy 30 méteres átadásával az argentin Diego Ruizt, aki a tizenhatoson belül kapásból jobbal Grahovac kapus mellett a hálóba lőtt. 1–0. Ezzel a góllal a két hajdani csapattársból lett edző, D. Munteanu és Sabău csatáját utóbbi nyerte meg, akinek csapata többet kezdeményezett, keményebben védekezett, kitartó, türelmes labdabirtoklás árán, taktikailag jobban felkészülve sikerült elsajátítani a három bajnoki pontot.

 Az első félidőben Sabău 4–4–2-es felállítással kezdte a mérkőzést, és nyilvánvaló volt, hogy az öt hátvéddel felálló galaciak az ellentámadásokra alapoznak, ami nem nagyon jött össze a jól záró hazai középpályás és hátvédsornak köszönhetően. Az első félidőben Vasilache két távoli lövése szállt fölé, majd az elmúlt idényben a FCM színeiben szerepelt Liviu Antal jobblábas kapáslövése tévesztett célt, aztán Zaharia az ötös területéről lőtt a kapufa fölé. A második játékrészben a többet támadott FCM, a megszerzett gól után, D. Munteanu edző két csatárt (L. Bus és Viglianti) cserélt be, erre „válaszként” Sabău két védőt, Lucian Munteanut és Dan Mateit küldte a védősorba, így 6–3–1-es felállítással sikerült kibekkelje az éllovas elleni, 1–0-ás mérkőzést.

Az értékes győzelem ellenére a legfontosabb, hogy a FCM játékosai ne higgyék el magukat, mindannak dacára, hogy három meccsből van már 6 pontjuk, ami a Sabău által eltervezett, tavaszi idény alatt megszerzendő 20 pont szinte harmada, ami a biztos bentmaradást jelentené.

A következő fordulóban a FCM idegenben, a Dinamo ellen lép pályára. A mérkőzést március 20-án vasárnap a Digi Sport 20 órától élőben közvetíti.


FCM Marosvásárhely–Oţelul Galac 1–0 (0–0)
Vezették: Alexandru Deaconu (Bukarest) – Székely Zoltán (Nagybánya), Eduard Ungureanu (Bukarest)
FCM Marosvásárhely: Şteţca – Rus, Iencsi, B. Fernandes, Topics, Vasilache, Issa Ba, Fl. Dan, Astafei (85. D. Matei), Didi (72. Munteanu), Zaharia (53. Ruiz).
Oţelul: Grahovac – Giurgiu, Paraschiv, S. Ilie (71. Buş), Râpă, S. Costin, Pena, Sălăgean, Perendija, Neagu (71. Viglianti), Antal (82. Prunosevac).
Gól: Ruiz (67.)
Sárga lapok: Astafei (30.), Didi (72.), illetve Râpă (65.)


Ovidiu Sabău: Meg vagyok elégedve a győzelemmel, hisz szorgalmas munkával értük el az egyik bajnokjelölt ellen. Nem szabad elveszítsük a fejünk a soron következő mérkőzések során sem.

D. Munteanu: Kiábrándító ez a vereség, megérdemeltünk volna bár egy pontot. Veszteségünkkel örömöt szereztünk egyeseknek.

Share Button
Ennyien olvasták: 107

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.