Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Európa két keréken

Központ augusztus 18, 2011 Egyéb kategória

eu2kEurópa két keréken

Európa meghódítására vállalkozott két marosvásárhelyi fiatal, Benedek Lehel Csaba és Keresszegi Petrás Előd, méghozzá kétkeréken. A fiúk több hónapnyi szervezkedés után 2010 májusában biciklivel vágtak neki a több mint 30.000 kilométeres útnak. Idén július 16-án lépték át a 30.000 kilométert, és terveik szerint augusztus végén, avagy szeptember elejére érnek haza.

A fiatal kerékpárosok augusztus 11-én Szentgotthárdon tartották meg első élménybeszámolójukat, mely saját bevallásuk szerint sikeres, ugyanis mosolyt csaltak a hallgatóság arcára. Mint azt internetes útinaplójukban megjegyzik, a kiselőadásukat megjutalmazták a helybéliek: „Kaptunk sok-sok finom szelet zsíros kenyeret, melyet mint a kisgyerekek, élvezettel fogyasztottunk el. Köszönjük az embereknek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel.”

A szentgotthárdi pihenő után a kerékpárosok Esztergomnak vették az irányt. Terveik szerint augusztus 20-án elérik Budapestet, ahol megcsodálják a tűzijátékot, s másnap indulnak Marosvásárhely irányába.

Ha kíváncsiak a fiúk eddigi élményeire, tapasztalataira, látogassanak el a http://ontheroadhu.blogspot.com weboldalra.


Keresszegi Petrás Előd

1982. szeptember 18-án született Marosvásárhelyen. Az egyetem elvégzése után döntött úgy, hogy Budapesten próbál szerencsét. Annak ellenére, hogy nem sikerült idegenvezetőként állást találnia, több mint négy évig volt távol otthonától. Hazaköltözve biciklifutárként kezdett el dolgozni. A sport, a mozgás mindig fontos szerepet játszott életében.

Benedek Lehel Csaba

1984. július 29-én született Marosvásárhelyen. Mindössze 17 évesen, egy gerinctúra (Fogarasi-­havasok) alkalmából érezte először, hogy bár a hegyek „megviselik”, cserébe nyugalmat, csendet és békét nyújtanak számára. Ezt követően még többet sportolt, hegyet mászott, kerékpározott. „A kalandvágy bennem lakozik. Nyitott vagyok az újra, az ismeretlenre. Szeretem úgy élni az életem, ahogy én tervezem meg, a saját tempómban.”

Share Button
Ennyien olvasták: 288

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.