Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Fellendülőben a gernyeszegi sportélet

Központ május 10, 2011 Egyéb kategória

Fellendülőben a gernyeszegi sportélet

A 2006-ban átadott modern gernyeszegi sportcsarnok, majd a 2008-ban meglett, körtvélyfájai általános iskola tornaterme után, rövidesen elkészül az a sportbázis is a községközpontban, amit kormánytámogatással, csaknem 700 ezer lejes beruházással épül. A korszerű létesítmény közepén futballpályát, egyik oldalán lelátót és salakos futópályát, a másik oldalán öltözőket és zuhanyzófülkéket alakítanak ki. Kolcsár Gyula polgármester elmondta, 2008-ban nyújtották be a pályázatot sportbázis létesítésére, és tavaly tudták meg, hogy próbálkozásuk sikerrel járt.

 

A beruházás összértéke elérheti a 700 ezer lejt, amiből az önrész megközelítőleg 20 ezer lej, ebből tervezik a létesítmény világítását. Egyelőre 140 ezer lejt utaltak át a támogatásból, amivel a sportpálya talajának minőségét javították fel. Legyalultak 50 centimétert, kavicsréteg került alul, majd 30 centiméter vastagságú termőföldréteget tettek rá. A versenytárgyalásokat a helyi Multi­prod Kft. nyerte, amely októberben kezdett hozzá a munkálatokhoz. A sportbázist a 2007-ben épült sportcsarnok szomszédságában, a volt focipálya területén hozzák létre.
Jelenleg három labdarúgó-együttes működik és szerepel rendszeresen különböző bajnokságokban, focitornákon. A D-osztályos mérkőzéseken küzd az AFC, hivatalos mérkőzéseken is pályára lép a Zsigmond Vilmos tornatanár irányításával működő gyerekcsapat, s a Berekméri János vezette öregfiúk együttes is sokat hallat magáról.
Kolcsár Gyula polgármester azt is megjegyezte, hogy az új sportbázis létesítésével, sőt, a már meglévő sportcsarnok igénybevételével sikerül ezután is a községközpont és a környező települések fiataljait jobban a sport, meg a mozgás felé irányítani. Hozzáfűzte, a gernyeszegi általános iskola kézilabdacsapata a két hete véget ért, Székelyudvarhelyen megtartott regionális kézilabdatornán, több ifi válogatottat is soraiban tudó zetelaki együttes mögött, a második helyen végzett. Ugyanakkor dicséretet érdemelnek a Multiprod SE kézilabdázói, akik eddig már több rangos tornán értek el kiváló eredményeket.


Share Button
Ennyien olvasták: 244

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.