Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Felvonultak a marosvásárhelyi kerékpárosok

Központ május 5, 2011 Egyéb kategória

Felvonultak a marosvásárhelyi kerékpárosok

MassA kerékpározás mintegy 700 szerelmese vonult fel Marosvásárhely utcáin, az immár hagyományosan, évente két alkalommal megrendezett nagyszabású Critical Mass eseményen, melynek célja a figyelemfelhívás, annak érdekében, hogy minél többen döntsenek a környezetbarát közlekedés mellett.

Bár a közlekedési szakbizottság néhány nappal a rendezvény előtt azt hangoztatta, hogy a bringásoknak rendőri irányítás nélkül kell majd a városban tekerniük, az indulás napján, április 30-án mégis jelen volt egy rendőrautó, aki végigkísérte a tömeget a lerövidített útvonalon.

Az évről-évre világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény egyik jellegzetességeként említhető az a pillanat, amikor a kerékpárkedvelők fejük fölé emelik vasparipáikat, általában azon állami intézmények székhelye előtt, ahol lassítják, vagy akár ellenzik a biciklis utak megvalósítását. Mint ismeretes, Marosvásárhely főterén továbbra is tilos a kerékpározás, és a szervezők ezúttal sem kaptak engedélyt arra, hogy behajtsanak a város centrumába. Ennek következményeként elmaradt a polgármesteri hivatal előtti tiltakozás, ám az indulás helyszínén mégis a magasba lendültek a bringák. A résztvevők ezáltal fejezték ki nemtetszésüket a városunkban folyton csak ígérgető, ám nem létező biciklis utak megvalósítását illetően.

– Bár már több alkalommal is terveztem, hogy eljövök kétkeréken a Critical Massre, csak most került sor erre. Az igazság az, hogy hétköznapokon félek a városban bringázni, éppen a járművezetők türelmetlensége és figyelmetlensége miatt. De úgy látszik, még egy ilyen rendezvény keretén belül is előfordulhatnak balesetek, hiszen ha picit gyorsabban hajtok, balról elgázol egy autós. Jó ötletnek tartom, hogy a kerékpárrajongók harcolnak a biciklis utak létrehozásáért, viszont úgy gondolom, előbb a sofőrök mentalitásán kellene változtatni – mondta  lapunknak B. Liza.


 


Share Button
Ennyien olvasták: 247

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.