Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

„Fertőzésveszély” a Víkendtelep környékén

Központ június 24, 2011 Egyéb kategória

„Fertőzésveszély” a Víkendtelep környékén

f7Annak ellenére, hogy több strand is az enyészet útjára került, Marosvásárhely még mindig egy fontos regionális attrakció maradt az olcsó, de elfogadható minőségű nyári strandolást nyújtó Víkendtelepe miatt. Érdemes lenne a hétvégeken egy statisztikai kimutatást végezni a parkoló autók rendszámát illetően, hiszen minden ötödik-hatodik autó a környező megyékből érkezik (Kolozs, Szeben, Beszterce, Hargita stb). Eddig nagyjából rendben is vannak a dolgok, örülnünk kell a kedves vendégeknek.

A hatóságoknak mindent el kell követniük, hogy jól érezzék magukat nálunk az idegenek, minél gyakrabban visszatérjenek, és lehetőleg minél több pénzt költsenek az üdüléseik során. Eléggé civilizált (de drága) a parkoló, rendezett a zöldövezet, a fürdőmedencék mellett különböző vendéglátó-ipari szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

F1

A más megyékből érkezők esetében felmerül az itteni megszállás lehetősége, amely sokkal tartalmasabbá teheti a vásárhelyi „Víkend-hétvégét”.

F2

Valakik, évekkel ezelőtt gondolhattak erre az „apró” részletre, mert nem is olyan régen még létezett a két víz között (a Maros és a Turbinaárok elágazása mellett) a kemping. Ezt a létesítményt avatott személyek megvásárolták és egy fóliasátort húztak fel oda, amelyben éjjeli táncmulatságokat rendeznek. Ez alkalommal is bebizonyosodott, hogy a műanyag fólia nem alkalmas hangszigetelésre, ezért a tulajdonosok kiérdemelték a környékbeli lakosok megtisztelő figyelmét és feljelentéseit. Az idén remélhetőleg nem fogják megint „kikövetelni” maguknak az újabb felháborodási hullámot, amennyiben betartják az előirt működtetési szabályokat.

F3

Mivel a kemping mára volt-nincs, találékony vendégeink keresgélni kezdték a környéken az olcsó szálláslehetőségeket.

Nem kellett messzire menniük, mert néhány előrelátó „befektető” megszerezte és bekerítette a Komp körüli partszakaszt. Az ott felállított sorompót megnyitják a kedves vendégek számára. Így aztán feltűnnek a sátrak, a tábortüzek, élettel telik meg a part.

F4

De akadnak olyan jókedélyű idegenek is (garantálni tudom, hogy nem vásárhelyiek), akik leparkolnak a bekerített terület közepére (elvégre kinyitották nekik a területfenntartók a sorompót), ahol maximális hangerővel bekapcsolják a mánélét (ez egy dél-romániai zenei csemege), amely rezonanciába lép a kartingpálya motorzajával, és ordibálva sütögetik a kis kolbászaikat, szemben a Sörpatikával.

F5

Az a terület Marosszentgyörgyhöz tartozik, ilyen értelemben a marosvásárhelyieknek „semmi közük nincs hozzá”.

A törvényes kereteken belül mindenki azt csinál, amit akar, de jó lenne, ha mégis, valamilyen rendszabályzat létezne azon a területen is, ahol a vendégeket rendre lehetne utasítani és a viselkedési normákat előírni, ha már nincs meg bennük a minimális jóérzés. Ha pedig kempinget akarnak oda létesíteni, az is jó, csak akkor legyen meg hozzá a civilizált keret. Kár lenne, ha egy ilyen „fertőzésjárvány” eluralkodna a város talán egyik legkedvesebb pihenőhelyén, a Maros-parton. A város elöljáróinak pedig át kellene gondolniuk a Víkendtelep környéki területfejlesztési terveket, amelybe egy kemping létesítését is bele kellene foglalniuk a jelenleg is szabad vagy a felszabadításra váró közeli területeken.

F6


 

Share Button
Ennyien olvasták: 344

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.