Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Gólnélküli döntetlen a négyzeten

Központ április 14, 2011 Egyéb kategória

Gólnélküli döntetlen a négyzeten

fcmA tavaszi idény 24. és 25. fordulójának keretén belül a marosvásárhelyi FCM együttese egy hét leforgása alatt két mérkőzést is játszott, egyiket idegenben, a medgyesi Gaz Metan otthonában, a másikat hazai pályán, a Sziget utcában, a bajnok kolozsvári CFR ellen.

 Mondhatni, újabb jó hetet zárt együttesünk, miután pontot rabolt Medgyesről. A 20. perctől kezdve emberhátrányban játszottunk, miután Fernandes, tavalyi csapattársa, Dan Roman ellen szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott. Igaz, a kapufa is besegített, sőt Balauru kapus remek védéseinek köszönhetően született a gól nélküli döntetlen, a bent maradáshoz fontos pontot sikerült elrabolni Pusztai csapatától. Fernandes kiállítása után Sabău kénytelen volt taktikát változtatni, a hátvédsorba állította Dan Mateit, amire Pusztai edző válaszként a középpályán megüresedett helyet, Markovicsnak Dudiţával történő becserélése árán próbálta kihasználni. A hősiesen védekező vásárhelyiek Răduţă helyére becserélték Varticot, aki sikeresen töltötte be a csapattársa egy sorral hátrébb vonásával a középpályán keletkezett űrt. Az utolsó negyedórára Sabău Zahariát is lecserélte, helyére egy újabb védőt, Lucian Munteanut küldte, aki társaival együtt kibekkelte az ellenfél összes támadását.

A FC Snagovtól Marosvásárhelyre került fiatal és tehetséges hálóőr, Balauru kitűnő reflexeinek köszönhetően a tehetetlen medgyesi csatároknak nem sikerült gólt szerezniük, így maradt a szinte győzelemmel felérő döntetlen.

Hétfőn a Pászkány Árpád által anyagilag támogatott, de szebb napokat is megért kolozsvári CFR érkezett városunkba. Nagy elvárásokkal, újabb hazai győzelem reményében látogatott ki a mérkőzésre a mintegy 4000 szurkoló, akiknek mindössze egy gólnélküli döntetlenben volt részük. Mindkét együttes óvatosan kezdte a meccset, a középpálya volt az a hely, ahol a játékosok próbálták uralni a játékot. Előbb a FCM játékosai támadtak többet, majd az első félidő végén, valamint a második játékrész elején a bajnokcsapat szorította be ellenfelét a tizenhatos előterébe. A 26. meg a 46. percben Bakary Sare távoli lövéseit, a 48. percben Emil Dica mintegy 10 méteres fejesét védte Balauru, az 52. percben ugyancsak ő hárította Rada 25 méteres bombáját, majd a kipattanó labdát megrúgó Sare közeli lövését is. A 65. percben Didinek sikerült kihagynia a mérkőzés legnagyobb helyzetét, miután Astafei kb. 30 méteres lövése kipattant Nuno Claro kezéből, s a labdát a hatos sarkáról Didi kisodorva a vinkli mellé bombázta. A mérkőzés során észrevevődött, hogy mindkét együttes jobban összpontosított arra, hogy ne kapjon gólt, minthogy gólt szerezzen. Jól védekezett a FCM, amely hátvédsoruk tengelyében jelest alkotott az eltiltott Fernandes helyébe beugrott Dan Matei-jal, Iencsivel meg Szilágyival közösen. A CFR halvány árnyéka az előző évek hazai sikercsapatának, még távol áll a tavalyi, bajnoki címet szerzett formájától is. Sabău együttese ezzel a győzelemmel felérő, két meccsen szerzett döntetlennel a tabella 10. helyén van 31 ponttal, ami a biztos bent maradást jelenti egyelőre.

A 26. fordulóban Craiovára utazik együttesünk, a 15. helyen tanyázó Universitatea otthonába. A mérkőzést csütörtökön a GSP TV 15 órai kezdettel élőben közvetíti.

 


 

 

Gaz Metan Medgyes – FCM Marosvásárhely 0–0
Vezették: Lucian Rusandu (Sepsiszentgyörgy) – Ionel Popa (Paşcani), Dorin Mudura (Nagyvárad).
FCM: Balauru – Rus, B. Fernandes, D. Matei, Iencsi, Szilágyi, Vasilache (60. Vagner), Fl. Dan, Astafei, Răduţă (46. Vârtic), D. Zaharia (73. L. Munteanu).
Gaz Metan: Pleşca – R. Zaharia, Akaki, Lazăr (64. Trtovac), Markovics (30. Dudiţă), Todea, Hoban, Al. Muntean (51. R. Miclea), Eric, Bauab, D. Roman.
Sárga lapok: Todea (31.), illetve Vasilache (9.), Matei (21.), Szilágyi (54.), Iencsi (86.).
Piros lap: B. Fernandes (20.).


FCM Marosvásárhely – CFR Kolozsvár 0–0
Vezették: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu (mindketten Bukarest), Adrian Popescu (Craiova).
FCM: Balauru – Rus, Iencsi, Matei, Szilágyi, Vagner (85. Răduţă), Issa Ba, Fl. Dan (36. Petcuţ), Astafei, Zaharia, Didi (65. Vârtic). Edző: Ovidiu Sabău
CFR: Nuno Claro – Panin, Rada, Nuno Diogo, Bakary Sare, Kivuvu, Mureşan, E. Dică (87. Hora), Nicoară, E. Kone (90. Batin), Buş (82. Bud). Edző: Alin Minteuan
Sárga lapok: Zaharia (76.), illetve Mureşan (27.), Panin (37.){
jcomments on}

Share Button
Ennyien olvasták: 242

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.