Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Gyenge mérkőzés, kínkeserves pontszerzés

Központ augusztus 18, 2011 Egyéb kategória

Gyenge mérkőzés, kínkeserves pontszerzés

fcmKét jobb képességű együttessel (Dinamo és CFR) szembeni vereségek után, pontszerzés reményében utazott Sabau legénysége Nagy­sze­benbe, az újonc, a bajnokság egyik meglepetés együttese, a Voinţa elleni mérkőzésre.

A pontrablás ugyan sikerült, de minél hamarabb feledni szeretnénk ezt a mérkőzést a színvonala és főleg a vendégcsapat játékának minősége miatt. Ha arra gondolunk, hogy már a 8. percben kétszer pattant a labda Balauru kapujának felsőlécén, majd Beza előbb kapásból, majd büntetőből is hibázott, akkor szerencsés a pontocska a döntetlenért. Viszont, ha más szemszögből nézzük, akkor sovány egy pontot jelent: a 75. percben hazai védelmi hiba után Astafei megszerezte a vezetést, majd a hármas sípszó előtt a tíz emberrel védekező szebeniek kiegyenlítettek a szunnyadó FCM-védelem segítségével. A megszerzett vásárhelyi gól előtt, sem utána nem volt sok, veszélyes helyzete a Sabau-legénységnek, ami elkeserítő, hiszen az együttes még távol áll a tavaly tavaszi játékától. Igaz, a fél csapat kicserélődött, idő kell az összeszokáshoz, viszont egyénileg színvonalasabb játékosok alkotják a jelenlegi együttest a tavalyihoz képest, akik egyelőre még nehezen találják a helyüket a FCM-gépezetében.

A VI. fordulóban augusztus 19-én pénteken, hazai pályán együttesünk egy másik újonc, a jelenleg sereghajtó mioveni-i CS-t látja vendégül. Addig is a 16. helyet foglalja el a chiajnai Concordiaval közösen. Fontos lenne a győzelem, amely pszihikailag is segítene a játékosokon és felzárkózhat együttesünk a bajnoki tabellán.


 

Voința Nagyszeben – FCM Marosvásárhely 1–1 (0–0)

Vezették: Florin Chivulete – Mircea Orbulet, Vasile Marinescu (mind Bukarest)

Voinţa: Dănălache – Forika, Apostol, Grigore, Bunea, Beza, Dîlbea (83. Măjer), Tătar, Antohi (60. Nicola), Negut (63. Coman), Popa.

FCM: Balauru – Nicu (62. Kallisse), Ghionea, Iencsi, Szilágyi, Ilyés, Issa Ba, Fl. Dan (69. Jamal), Didi (13. Vagner), Păduretu, Astafei.

Gól: Forika (86.), illetve Astafei (74.)

Sárga lap: Bunea (36.), Grigore (60.), Coman (88.), illetve Astafei (75.), Szilágyi (81.), Iencsi (88.)

Piros lap: Bunea (56.)

Share Button
Ennyien olvasták: 259

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.