Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Hackertámadás a KÖZPONT ellen

Központ május 26, 2011 Egyéb kategória

Kiket zavarhatott a kezdeményezésünk?

Hackertámadás a KÖZPONT ellen

hackerÁprilis 27-én megjelent lapszámunkban amolyan közvélemény-kutatást indítottunk, négy egymást követő héten arra biztattuk olvasóinkat, szavazzanak, kit látnának a legesélyesebb megyei tanácselnökjelöltként, illetve vásárhelyi polgármesterjelöltként. Tettük ezt annak tudatában, hogy egy hetilap lehetőségei nem elegendőek ahhoz, hogy szakmailag kifogástalan felmérést végezzünk. Nem is állt szándékunkban. Csupán annyit akartunk, hogy a közbeszédbe beemeljük a témát, hisz meggyőződésünk, senkinek sem közömbös: lesz-e, lehet-e esélyes polgármesterjelöltje a vásárhelyi magyarságnak, illetve kerülhet-e újra magyar vezető a megyei önkormányzat élére?

 

Azt írtuk „szerény eszközeinkkel magunk is megpróbálunk hozzájárulni az óhajtott sikerhez, pontosabban az esetleges sikeres választási szereplés feltételeinek megteremtéséhez”.

Tettük ezt akkor, amikor még kevesen hittek az együttműködés lehetőségében, amikor még csak kósza hírek szóltak arról, hogy a nyilvánosságtól távol már folynak bizonyos tárgyalások a főbb helyi magyar politikai erők között.

Az események minket igazolnak, hisz amint azt a fenti nyilatkozat, illetve beszámoló is tanúsítja, mára már karnyújtásnyira vagyunk az óhajtott egyezségtől, az együttműködési megállapodás megkötésétől – legalábbis városi szinten.

Ez pedig, úgy érezzük, a KÖZPONT érdeme is – ha nem másért, hát azért, mert a kérdésre tereltük az olvasók figyelmét, akik, ne feledjük, választópolgárok is.

Éppen ezért érthetetlen számunkra az a kellemetlen eseménysorozat, ami az említett „közvélemény-kutatásunkat” kísérte.

A honlapunkon egyik napról a másikra hirtelen megjelent, előbb három, majd később kétezernyi szavazat, majd kérdéseink érthetetlen módon történt időleges, végül szombattól végleges eltűnése mind-mind olyan események, amelyek arra utalnak, hogy illetéktelen kezek beavatkoztak az események menetébe, befolyásolták a voksok arányát.

Kár, hisz megtehették volna csalás nélkül is. Csak szavazniuk kellett volna.


Share Button
Ennyien olvasták: 235

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.