Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Helyhatósági választásokra készül az RMDSZ

Központ április 14, 2011 Egyéb kategória

Helyhatósági választásokra készül az RMDSZ

 rmdszÁprilis második felében tárgyalássorozatot indít a megyei RMDSZ, melynek keretében első ízben a 13 körzet elnökei számolnak be eddigi tevékenységükről, valamint őket követik Maros megye polgármesterei, alpolgármesterei. A cél megtalálni azt a polgármester-jelöltet, aki a jövő évi helyhatósági választásokon megállná a helyét, ugyanakkor tisztázni a községekben, hogy ki szeretné tovább folyatni mandátumát.

 „Ami a jövő évi választásokat illeti, az RMDSZ különleges kihívás előtt áll, hiszen a már megszokott román pártok mellett, más magyar kihívók is lesznek, akikkel harcba kell szállni. Természetesen bizonyos szempontok szerint szükséges a fiatalítás, az újítás, de mindenféleképpen az eredményesség kell meghatározza a szervezet munkáját, a helyhatósági választásokat” – hangsúlyozta sajtótájékoztatón Kelemen Atilla, az RMDSZ megyei elnöke.

A magyar összefogás fogalmának tisztázásáról, a tervezett Erdélyi Magyar Néppárt megalakulása miatti nemtetszéséről, a Guşa-szobor ügyéről, és a kétnyelvű táblák kifüggesztéséről Borbély László számolt be. Ugyanakkor kifejtette, egy olyan városban, ahol létezik Avram Iancu utca, kötelező módon léteznie kell Kossuth Lajos utcának is: „Tisztelnünk kell egymás történelmi személyiségeit, éppen ezért fontos, hogy minél több városban legyen Kossuth Lajos utca. Lennie kell, lesz és most is van” – hangsúlyozta.

Share Button
Ennyien olvasták: 225

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.