Központ
2017. december 15. péntek, Valér
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Borús
Holnap
Borús
Borús
Vasárnap
Borús

Helyhatósági választásokra készül az RMDSZ

Központ április 14, 2011 Egyéb

Helyhatósági választásokra készül az RMDSZ

 rmdszÁprilis második felében tárgyalássorozatot indít a megyei RMDSZ, melynek keretében első ízben a 13 körzet elnökei számolnak be eddigi tevékenységükről, valamint őket követik Maros megye polgármesterei, alpolgármesterei. A cél megtalálni azt a polgármester-jelöltet, aki a jövő évi helyhatósági választásokon megállná a helyét, ugyanakkor tisztázni a községekben, hogy ki szeretné tovább folyatni mandátumát.

 „Ami a jövő évi választásokat illeti, az RMDSZ különleges kihívás előtt áll, hiszen a már megszokott román pártok mellett, más magyar kihívók is lesznek, akikkel harcba kell szállni. Természetesen bizonyos szempontok szerint szükséges a fiatalítás, az újítás, de mindenféleképpen az eredményesség kell meghatározza a szervezet munkáját, a helyhatósági választásokat” – hangsúlyozta sajtótájékoztatón Kelemen Atilla, az RMDSZ megyei elnöke.

A magyar összefogás fogalmának tisztázásáról, a tervezett Erdélyi Magyar Néppárt megalakulása miatti nemtetszéséről, a Guşa-szobor ügyéről, és a kétnyelvű táblák kifüggesztéséről Borbély László számolt be. Ugyanakkor kifejtette, egy olyan városban, ahol létezik Avram Iancu utca, kötelező módon léteznie kell Kossuth Lajos utcának is: „Tisztelnünk kell egymás történelmi személyiségeit, éppen ezért fontos, hogy minél több városban legyen Kossuth Lajos utca. Lennie kell, lesz és most is van” – hangsúlyozta.

Share Button
Ennyien olvasták: 68

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.