Központ
2020. január 24. péntek, Timót

HETI HETES

Pál Piroska június 18, 2015 Uncategorized

A hét növekedése. Nőtt a hústermékek eladási aránya az új, 9%-os áfának köszönhetően; a romániaiak az áfacsökkentést követően megengedhetik maguknak, hogy a közel 12%-kal olcsóbb hústermékekből többet vásároljanak és fogyasszanak. Szakértők szerint július végére 15%-kal nő majd a hústermékek forgalmazása. Ennek ellenére továbbra is utolsó helyen állunk Európában az egy főre eső húsfogyasztást illetően: egy hazai lakos évente átlagosan 58 kg húst fogyaszt el (ami napi 160 gramm, szökőévekben valamivel kevesebb), az európai átlag 80 kg körüli.

De ha azt nézzük, hogy hétvégenként a fél ország kivonul a szabadba flekkenezni, akkor alighanem hiba csúszhatott a számításba.

heti hetes

A hét fürdőzői. A csíkszeredai apostoli pünkösdi gyülekezetben keresztelkedést tartottak múlt szombaton az Olt partján: negyvenöt Somlyó utcai (az ottani Hidegvölgy) felnőtt roma döntött úgy, hogy lopás, káromkodás, átkozódás, verekedés, iszákosság helyett a keresztényi élet elvei szerint élnek tovább. Az ünnepélyes fogadalomtétel után egyenként behaladtak a vízbe, és két pásztor által megmerítkeztek.

Arról, hogy esetleg dolgozni is fognak-e, egyelőre még nem döntöttek.

A hét első statisztikája. A PornHub (a világ egyik legnagyobb felnőtt filmes oldala) végre kiadta a romániai pornófogyasztási szokások elemzését, és az derült ki, hogy a világ 20. legnagyobb pornófogyasztói vagyunk. Ezzel két helyet „javítottunk” a 2013-as helyezésünkhöz képest; a listát az Egyesült Államok és Nagy-Britannia vezeti. Egy romániai felhasználó átlagosan 7 perc 19 másodpercet tölt az oldalon, ez a világátlagnál nagyjából két perccel kevesebb (9 perc 16 másodperc). Viszonyításként a rekorder Fülöp-szigetekiek 12 perc 40 szekundumnyi tartalmat fogyasztanak átlagosan alkalmanként.

A legnépszerűbb kategória a Mature (érett), utána pedig a Teen (tini) jön. Azt nem tudni, hogy azért-e, mert a románok frusztráltak a péniszméretük miatt (lásd lennebb), de mindenesetre szeretnek méretes szerszámokat is nézni: a Big Dick kategória a harmadik legnépszerűbb.

Szilveszter napján esik vissza a leginkább a pornófogyasztás a szabadnapok és ünnepnapok közül: az átlag nézőszám a felére csökken ilyenkor. Utána karácsony estéje, majd az ortodox húsvét és karácsony napja következik. A román pornófogyasztás december elsején nő meg leginkább az átlaghoz képest. Ám tekintve, hogy az emberek általában mit csinálnak pornónézés közben, hát… tisztelhetnék egy kicsit jobban is a nemzeti ünnepüket.

A hét második statisztikája. Megint kering az interneten egy péniszméret-térkép, amiből ismét az derül ki, hogy a magyaroké a legnagyobb átlagos péniszméret Európában! Magyarország teljesen elüt az európai átlagtól, a 16,1-17,9 centiméter közötti átlaghosszúsággal gyakorlatilag a világ élmezőnyben található: Szudánnal, Ghánával, Beninnel, Kamerunnal és Kongóval került egy kategóriába. Lehet, hogy nem is Ázsiából, hanem Afrikából származunk?

Románia – Írországgal, Portugáliával és Oroszországgal együtt – az utolsó helyen áll Európában a 11,6-13,3 centiméter közötti mérettel, de ha beleszámítjuk azt is, hogy a vélhetően nagyobb mérettel büszkélkedő erdélyi magyarok (akik a genetikai-kulturális tényezők miatt sokkal közelebb állhatnak a magyarországi mérethez) is dobtak egyet az országos átlagon, akkor még hervasztóbb a román végeredmény.

A hét dátuma. Az egyház hajlandó meghatározni egy fix dátumot a húsvétnak annak érdekében, hogy az ünnepet egy napon tarthassa az összes keresztény, legyen az katolikus, protestáns vagy ortodox – közölte Ferenc pápa a lateráni Szent János-bazilikában tartott meditáción. Szerinte a római katolikus egyház hajlandó megvitatni a témát más keresztény egyházakkal, és ő már tett is erre vonatkozó javaslatot a konstantinápolyi és az orosz pátriárkának. „Találkozik egy katolikus és egy ortodox, és azt kérdik egymástól: a te Krisztusod már feltámadt? Az enyém majd jövő vasárnap” – vicckedett megszokott stílusában Ferenc.

Az eltérő naptárak miatt viszonylag ritka alkalomnak számít, hogy a katolikus, a protestáns és az ortodox egyházak ugyanabban az időpontban ünnepeljék a húsvétot: a 20. században 26-szor fordult elő az időpontok egybeesése, a 21. században pedig 31-szer lesz; ez azt jelenti, hogy átlagosan minden harmadik-negyedik húsvét esik egybe.

A nyugati kereszténységben a húsvét időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első teliholdat követő vasárnap és hétfő – naptári időpontja ezért minden évben eltérő, március 22. és április 25. közé eshet. Az ortodox keresztény egyházakban ennél bonyolultabb a számítás, és azt más naptár alapján is végzik, de mindig a katolikus húsvét környékén mozog, például sose esett még novemberre.

A hét törvénye. Mostantól többé nem jogosultak vezetői engedélyre a transznemű (transzszexuális és transzvesztita) emberek. A vezetést akadályozó mentális rendellenességek közé sorolták még a pedofíliát, a fetisizmust, a szadomazochizmust, a magamutogatást, a kukkolást, a kóros szerencsejáték-függőséget és a kleptomániát is.

No, nem nálunk, hanem Oroszországban; az orosz kormány szerint azért van szükség a szigorításra, mert túl sok a közúti baleset az országban.

A hét vicce.

– Állatos úszógumit szeretnék venni…
– Jó zsiráfos harminc lejért?
– Józsi ne fosson rá semennyiért!!!

Share Button
Ennyien olvasták: 782

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.