Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Hidegzuhany után újabb fontos győzelem

Központ április 21, 2011 Egyéb kategória

FCM

Hidegzuhany után újabb fontos győzelem

Újabb két mérkőzést játszott a FCM együttese az elmúlt héten a hazai A-osztályos labdarúgó-bajnokságban. Miután hét közben Craiován vesztettek 2–1 arányban, vasárnap hazai pályán győzték le a szinte biztos kieső, brăneşti-i Victoria együttesét, így a megszerzett újabb három pontnak köszönhetően, tovább kapaszkodik együttesünk a biztosabb középmezőnyben.

Craiova ellen Sabău több, addig kezdő embernek számító játékos nélkül állt fel, ami meglepte szurkolóit is. Az eltiltott Bruno Fernandes helyére az a Cordoş állt be, aki a bajnokság eleje óta csak a második együttesben játszott, sőt a cserepadon kapott helyet Iencsi, Issa Ba, Fl. Dan, Didi, Ruiz, mi több, Zaharia is sérült volt. Így a csapatfelállítás végzetesnek bizonyult, a Craiova már az első támadása során gólt szerzett, a sérülése után sokáig gólképtelen Fl. Costea révén, aki a 7. percben, a tehetetlen Cordoş miatt lőtt a hálóba. A gól után, az addig középpályás sorban játszó Dan Matei-t hátratolta Sabău, Cordoş helyére, akit a jobbhátvéd posztjára helyezett Rus helyére, akit viszont egy sorral előbbre küldött. A támadásba lendülő marosvásárhelyiek megszerezték az egyenlítő gólt a 29. percben a volt rapidos Răduţă révén, aki a hazai védők kavarodását kihasználva az ötös sarkáról lőtt a hálóba. A 40. percben Subotic közelről fejelt a tehetetlen Balauru hálójába, így megszerezve a vezetést. A továbbra is gyengén játszó, szétesett FCM-nek már nem volt ereje az egyenlítésre.

Április 17-én, vasárnap kiütéses, 4–0-ás győzelemmel diadalmaskodott a FCM a halvány játékot mutató, brăneşti-i Victoria ellen, ezzel újra megszilárdította helyét a közép­mezőnyben. Ezúttal a kezdőcsapatban kaptak helyet a Craiova ellen pihentetett, vagy eltiltott labdarúgók is.  Így Iencsi, Fernandes, Ruiz és Issa Ba is kivette részét a győzelemből. Az első kettő a védelemben jeleskedett, Issa Ba ideális labdákkal látta el többször Ruizt meg Didit, a két éket, akik egy-egy góllal járultak hozzá a szezon legkategorikusabb győzelméhez. Igaz, a FCM első góljánál, Rus távoli lövésénél nagyot hibázott a brăneşti-i hálóőr, Stoicescu, sőt Sergiu Bar öngólja már hab volt a tortán. Sabău a sajtótájékoztatón elmondta, a győzelem után, mintegy 95%-ban biztos a bentmaradásban, de a hátralévő 5%-ért keményen meg kell harcolniuk a fiúknak. Ezzel az újabb három ponttal, a vásárhelyi együttes felkerült a 11. helyre.

A jövő szombaton a FCM a temesvári Poli otthonában játszik, a mérkőzést 20 órától a Digi Sport élőben közvetíti.

 Universitatea Craiova – FCM Marosvásárhely 2–1 (2–1)

Vezették: Dragoş Istrate (Bukarest) – Octavian Şovre (Nagyvárad), Daniel Hulubei (Vaslui).

Univ. Craiova: Lung – Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopes, J. Nicolae, D Stoica, Prepeliţă, Firţulescu (70. Gângoveanu), Fl. Costea (57. Stoianov), Subotic (61. Bujor).

FCM: Balauru – Rus, Vagner (74. Ruiz), D. Matei, Szilágyi, Vasilache, Cordoş (46. Fl. Dan), L. Munteanu, Vârtic, Astafei, Răduţă (74. Didi).

Gólok: Fl. Costea (7.), Subotic (40.), illetve Răduţă (29.).

Sárga lapok: Firţulescu (66.), Zoro (73.), illetve Vârtic (11.), Vasilache (45.).

 FCM Marosvásárhely – Victoria Brăneşti 4-0 (3-0)

Vezették: Marius Avram (Bukarest) – Nagy Miklós, Szabó Gerő (mindketten Kolozsvár)

FCM: Balauru – Rus, Iencsi, B. Fernandes, Szilágyi, Matei (46. Petcuţ), Issa Ba, Fl. Dan, Astafei, Ruiz (57. Zaharia), Didi (78. Vagner).

Victoria: Stoicescu – Străuţ, Bar, Lőrincz, Nicola (77. Zuluf), Novac (67. Stan), D. Popa (71. Călinţaru), Iacob, Olariu, Avram, Oprea.

Gólok: Rus (33.), Didi (37.), Ruiz (45.), Bar (76. – öngól)

Sárga lapok: Fl. Dan (35.), Petcuţ (63.), Iencsi (84.), Vagner (87.), illetve Iacob (19.), Călinţaru (90.)


 

Share Button
Ennyien olvasták: 247

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.