Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Hidegzuhany után újabb fontos győzelem

Központ április 21, 2011 Egyéb

FCM

Hidegzuhany után újabb fontos győzelem

Újabb két mérkőzést játszott a FCM együttese az elmúlt héten a hazai A-osztályos labdarúgó-bajnokságban. Miután hét közben Craiován vesztettek 2–1 arányban, vasárnap hazai pályán győzték le a szinte biztos kieső, brăneşti-i Victoria együttesét, így a megszerzett újabb három pontnak köszönhetően, tovább kapaszkodik együttesünk a biztosabb középmezőnyben.

Craiova ellen Sabău több, addig kezdő embernek számító játékos nélkül állt fel, ami meglepte szurkolóit is. Az eltiltott Bruno Fernandes helyére az a Cordoş állt be, aki a bajnokság eleje óta csak a második együttesben játszott, sőt a cserepadon kapott helyet Iencsi, Issa Ba, Fl. Dan, Didi, Ruiz, mi több, Zaharia is sérült volt. Így a csapatfelállítás végzetesnek bizonyult, a Craiova már az első támadása során gólt szerzett, a sérülése után sokáig gólképtelen Fl. Costea révén, aki a 7. percben, a tehetetlen Cordoş miatt lőtt a hálóba. A gól után, az addig középpályás sorban játszó Dan Matei-t hátratolta Sabău, Cordoş helyére, akit a jobbhátvéd posztjára helyezett Rus helyére, akit viszont egy sorral előbbre küldött. A támadásba lendülő marosvásárhelyiek megszerezték az egyenlítő gólt a 29. percben a volt rapidos Răduţă révén, aki a hazai védők kavarodását kihasználva az ötös sarkáról lőtt a hálóba. A 40. percben Subotic közelről fejelt a tehetetlen Balauru hálójába, így megszerezve a vezetést. A továbbra is gyengén játszó, szétesett FCM-nek már nem volt ereje az egyenlítésre.

Április 17-én, vasárnap kiütéses, 4–0-ás győzelemmel diadalmaskodott a FCM a halvány játékot mutató, brăneşti-i Victoria ellen, ezzel újra megszilárdította helyét a közép­mezőnyben. Ezúttal a kezdőcsapatban kaptak helyet a Craiova ellen pihentetett, vagy eltiltott labdarúgók is.  Így Iencsi, Fernandes, Ruiz és Issa Ba is kivette részét a győzelemből. Az első kettő a védelemben jeleskedett, Issa Ba ideális labdákkal látta el többször Ruizt meg Didit, a két éket, akik egy-egy góllal járultak hozzá a szezon legkategorikusabb győzelméhez. Igaz, a FCM első góljánál, Rus távoli lövésénél nagyot hibázott a brăneşti-i hálóőr, Stoicescu, sőt Sergiu Bar öngólja már hab volt a tortán. Sabău a sajtótájékoztatón elmondta, a győzelem után, mintegy 95%-ban biztos a bentmaradásban, de a hátralévő 5%-ért keményen meg kell harcolniuk a fiúknak. Ezzel az újabb három ponttal, a vásárhelyi együttes felkerült a 11. helyre.

A jövő szombaton a FCM a temesvári Poli otthonában játszik, a mérkőzést 20 órától a Digi Sport élőben közvetíti.

 Universitatea Craiova – FCM Marosvásárhely 2–1 (2–1)

Vezették: Dragoş Istrate (Bukarest) – Octavian Şovre (Nagyvárad), Daniel Hulubei (Vaslui).

Univ. Craiova: Lung – Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopes, J. Nicolae, D Stoica, Prepeliţă, Firţulescu (70. Gângoveanu), Fl. Costea (57. Stoianov), Subotic (61. Bujor).

FCM: Balauru – Rus, Vagner (74. Ruiz), D. Matei, Szilágyi, Vasilache, Cordoş (46. Fl. Dan), L. Munteanu, Vârtic, Astafei, Răduţă (74. Didi).

Gólok: Fl. Costea (7.), Subotic (40.), illetve Răduţă (29.).

Sárga lapok: Firţulescu (66.), Zoro (73.), illetve Vârtic (11.), Vasilache (45.).

 FCM Marosvásárhely – Victoria Brăneşti 4-0 (3-0)

Vezették: Marius Avram (Bukarest) – Nagy Miklós, Szabó Gerő (mindketten Kolozsvár)

FCM: Balauru – Rus, Iencsi, B. Fernandes, Szilágyi, Matei (46. Petcuţ), Issa Ba, Fl. Dan, Astafei, Ruiz (57. Zaharia), Didi (78. Vagner).

Victoria: Stoicescu – Străuţ, Bar, Lőrincz, Nicola (77. Zuluf), Novac (67. Stan), D. Popa (71. Călinţaru), Iacob, Olariu, Avram, Oprea.

Gólok: Rus (33.), Didi (37.), Ruiz (45.), Bar (76. – öngól)

Sárga lapok: Fl. Dan (35.), Petcuţ (63.), Iencsi (84.), Vagner (87.), illetve Iacob (19.), Călinţaru (90.)


 

Share Button
Ennyien olvasták: 103

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.