Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Időigényes az Azomureş ülepítőjének lezárása

Központ július 7, 2011 Egyéb kategória

Időigényes az Azomureş ülepítőjének lezárása

AzoTöbbé-kevésbé eredményesnek tekinthető a június 30-i városi tanácsülés, ahol nemcsak a közszállítás drágításáról, hanem az ivóvíz- és csatorna-szolgáltatás díjának emeléséről is szavaztak. Ugyanakkor előrelépés történt az Azomureş ülepítőjének lezárása ügyében.

Az Azomureş vegyipari kombinát többször felajánlotta az önkormányzatnak, hogy vegye át a 30,4 hektáros ülepítőt. A júniusi soros ülésen a tanácsosok elfogadták a lezárásról készült tanulmányt, valamint arról is szavaztak, hogy 15 napon belül a munkavégző cég és a hivatal megkötik azt a szerződést, melynek értelmében az ingatlan a város tulajdonába kerül. Az ülepítő teljes lezárása viszont körülbelül 42 hónapot igényelne. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy kiszivattyúzzák a vizet, leszigeteljék a tárolót, majd egy méternyi talajréteggel befedjék azt. A beruházás értéke 28,2 millió euró, amelyből 22,8 millió szerezhető be pályázati úton. A fennmaradó költségrészt az önkormányzat állja.

Drágul az ivóvíz

Bár folyó év januárjában már történt áremelés, júliustól újra többet fizetünk az ivóvízért, de a csatornázás díja is emelkedett. Az ivóvíz köbméterenkénti ára 3,31 lejre növekedett, a háztartási szennyvíz csatornadíja 1,65 lej köbméterenként, az esővíz csatornázási díja pedig 0,73 lej lett.


Share Button
Ennyien olvasták: 270

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.