Központ
2017. október 22. vasárnap, Előd
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős
Eső
Holnap
Eső
Eső
Kedd
Eső

Időigényes az Azomureş ülepítőjének lezárása

Központ július 7, 2011 Egyéb

Időigényes az Azomureş ülepítőjének lezárása

AzoTöbbé-kevésbé eredményesnek tekinthető a június 30-i városi tanácsülés, ahol nemcsak a közszállítás drágításáról, hanem az ivóvíz- és csatorna-szolgáltatás díjának emeléséről is szavaztak. Ugyanakkor előrelépés történt az Azomureş ülepítőjének lezárása ügyében.

Az Azomureş vegyipari kombinát többször felajánlotta az önkormányzatnak, hogy vegye át a 30,4 hektáros ülepítőt. A júniusi soros ülésen a tanácsosok elfogadták a lezárásról készült tanulmányt, valamint arról is szavaztak, hogy 15 napon belül a munkavégző cég és a hivatal megkötik azt a szerződést, melynek értelmében az ingatlan a város tulajdonába kerül. Az ülepítő teljes lezárása viszont körülbelül 42 hónapot igényelne. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy kiszivattyúzzák a vizet, leszigeteljék a tárolót, majd egy méternyi talajréteggel befedjék azt. A beruházás értéke 28,2 millió euró, amelyből 22,8 millió szerezhető be pályázati úton. A fennmaradó költségrészt az önkormányzat állja.

Drágul az ivóvíz

Bár folyó év januárjában már történt áremelés, júliustól újra többet fizetünk az ivóvízért, de a csatornázás díja is emelkedett. Az ivóvíz köbméterenkénti ára 3,31 lejre növekedett, a háztartási szennyvíz csatornadíja 1,65 lej köbméterenként, az esővíz csatornázási díja pedig 0,73 lej lett.


Share Button
Ennyien olvasták: 125

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.