Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Iggy and the Stooges a Tuborg Green Fest Félszigeten

Központ július 28, 2011 Egyéb kategória

Iggy and the Stooges Iggy
a Tuborg Green Fest Félszigeten

A rockzene egyik legnagyobb legendája, Iggy Pop és 1968-ban alakult zenekara – vagyis az Iggy & the Stooges a Tuborg Green Fest Félsziget vendége lesz 2011-ben! A punk előfutárának tekintett, pár éve ismét aktív zenekar szombaton, augusztus 27-én lép fel először Romániában, az ország legnagyobb fesztiváljának nagyszínpadán, az 1972-es Raw Power lemezre, illetve Iggy Pop karrierjének számos mérföldkövére építő előadásával.


 A minden idők legenergikusabb frontemberének tartott Iggy Pop zenei pályafutása több mint 50 éve, dobosként kezdődött. A Stoogesszal készült harmadik lemezük, a David Bowie producerkedésével felvett Raw Power, bár nem hozott azonnali sikert a bandának, a rocktörténelem egyik legmeghatározóbb lemezévé nőtte ki magát az évek során, és sokan ettől az albumtól datálják a punk születését. Az énekes 2007-ben döntötte el, hogy összetrombitálja régi bajtársait, és újjáéleszti a Stoogest. Ron
Asheton gitáros 2009-ben bekövetkezett halálakor ugyan megtorpant a lendület, de Iggy még ugyanabban az évben behívta a Sony Electronics alelnökét – vagyis James Williamson gitárost, aki a Raw Poweren is zenélt, hogy színpadra vigyék a legendás lemezt.
Iggy nemcsak a hetvenes években kibontakozó punkmozgalomra, hanem a garage, az indie és hard rock előadókra is hatalmas hatással volt, és a Stooges felbomlása után olyan dalokkal került ismét reflektorfénybe, mint a Lust for Life, a Passenger, a Real Wild Child, vagy a Bowie-val közösen írt China Girl és Tonight.

A magyar metál mesterhármasa – csak a Tuborg Green Fest Félszigeten

Szintén a rockzene kedvelői örvendhetnek egy másik nagyszínpados előadónak: a magyar heavy metál zászlóvivője, a Pokolgép vasárnap lép színpadra a Tuborg Green Fest Félszigeten, pont a svéd Hammerfall előtt, akik idén megjelent lemezükhöz feldolgozták a Pokolgép legismertebb dalát, a Mondd hol van a szót. Előre borítékolható, hogy a két banda le fogja róni tiszteletét egymás előtt, de a mikéntért augusztus 28-ig kell várniuk a rajongóknak.
A legnépszerűbb magyar rockzenekar, a Tankcsapda sem maradhat el a Félszigetről: idén a rendezvény első napján, augusztus 25-én 21 órától koncertezik a Tuborg Main Stage-en. Akárcsak a Pokolgép és a harmadik X-et taposó Moby Dick, amely jubileumi lemezfelvételeit szakítja meg egy exkluzív Félsziget-fellépésért, a Tankcsapda is csak egyszer lép fel idén nyáron Erdélyben – természetesen a Tuborg Green Fest Félszigeten.

További előadók

A Félsziget 2010-es tévéreklámjának zenéjét szerző bukaresti punkzenekar, a Recycle Bin nyitja a Tuborg Green Fest Félsziget idei zenei programját. A magyar punkok pedig az Alvin és a mókusok zenéjére ugrálhatnak, akik augusztus 27-én koncerteznek a Kiss Teraszon.
A Magashegyi Underground is visszatér idén a fesztiválra, augusztus 25-én a Talent Stage közönsége bulizhat Bocskor Bíborka és csapata alter-popjára.
A nemzetközi fellépők sora sem zárult még le: pénteken, augusztus 26-án a trance-
világsztár Markus Schulz előtt a holland Sunnery James & Ryan Marciano DJ-duó melegíti be a közönséget a Freedom Music Arénában.

12 fiatal zenekar versenyez a Félszigeten Sziget-fellépésért

A Tuborg Green Fest Félsziget nem csak a nemzetközi sztárokról szól, a rendezvény mindig fontosnak tartotta a helyi tehetségek támogatását. Ennek jegyében a TuborgSound és a Félsziget közös vetélkedőt indít, amelyen 12 fiatal zenekart választ ki a közönség és a Sziget, a Volt, a Félsziget, a Tuborg és a Rock FM szakértőiből álló zsűri. A július 25-én induló online vetélkedőn legjobbnak bizonyuló 12 zenekar fellépési lehetőséget nyer az idei Tuborg Green Fest Félszigeten. A Talent Stage powered by Tuborg Sound színpadon koncertező csapatok közül a zsűri választja ki a győzteseket, akik felléphetnek a jövő évi, Sziget, Volt illetve Félsziget fesztiválon.
Részletek a www.felsziget.ro és a
www.tuborgsound.ro oldalon.

A Tuborg Green Fest Félsziget 2011-es kiadására augusztus 25–28. között kerül sor Marosvásárhelyen, a Maros partján, a Víkendtelep szomszédságában. A rendezvényre jegyeket az Eventim hálózatában és a www.eventim.ro oldalon lehet vásárolni.
További információk: www.felsziget.ro
A rendezvény támogatói:
Tuborg, Borsec, Orange.
Fő médiapartner: Rock FM.
Kiemelt médiapartnerek: Zile şi Nopţi, Jurnalul Naţional, Krónika, Transindex.


  A Tuborg Green Fest Félsziget 2011 eddig bejelentett fellépői:

Aug. 25.: Guano Apes * Tankcsapda * Foreign Beggars * K’s Choice * Zdob si Zdub * Palotai vs. DJ Vasile * Parno Graszt * R.O.A. * Magashegyi Underground * Urma * Stereo Palma * Recycle Bin * Katapult * Kid Chriss

Aug. 26.: Kasabian * Markus Schulz * Andy C * Sunnery James & Ryan Marciano * Belga * Grimus * Reality Engine * Les Elephants Bizarres * The MOOoD * Tündérground * Fading Circles

Aug. 27.: Iggy & the Stooges * Chase & Status and MC Rage * Nick Warren * Subscribe * Şuie Paparude * Moby Dick * Anima Sound System * Vad Fruttik * Alvin és a mókusok * Luna Amară * Horace Dan D * AIM

Aug. 28.: Within Temptation * Hammerfall * Gentleman * Tiga * Borgore * Pokolgép * Ganxsta Zolee és a Kartel * Compact * Vunk * Guess Who * Mihai Popoviciu * Toulouse Lautrec

Share Button
Ennyien olvasták: 257

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.