tornado
Egyéb

II. Tornado taekwondo-kupa

II. Tornado taekwondo-kupa

tornadoAz elmúlt hét végén a marosvásárhelyi Sportcsarnokban került sor az országos ifjúsági taekwondo bajnokságra (WTF) és a második ízben megrendezett Tornado-kupára is, melyet a helyi azonos nevű magán önvédelmi sportegyesület szülői segítséggel közösen rendezett. A kupán 14 klub több mint negyven, 6–14 év közötti gyermek- és kadetsportolója vett részt.

– A Tornado Taekwondo Sportegyesületet két éve alapítottam. Mihai Chiorean oktatóval közösen óvodákban és iskolákban kerestünk tehetséges, küzdősportot űzni szerető gyerekeket, jelenleg hatvan, 4–22 év közötti sportolója van klubunknak. Számomra a legnagyobb öröm, amikor meglátszik a munkánk gyümölcse, és a dobogón látom tanítványaimat – nyilatkozta a verseny házigazdája, a Tornado egyesület elnöke, edzője, az egy danos Máthé Sándor. A taekwondo koreai eredetű harcművészet, ütéseken, rúgásokon, hárításokon alapul.

Ezen kívül öltözete, harci technikái, valamint fokozatrendszere is nagyban hasonlít a karatéhoz, ahol a sportoló a legjobban van védve a védőruha segítségével. Ugyanakkor a gyerekek tiszteletet is tanulnak az ellenféllel szemben, és zsenge kortól pozitívan fejlődik szellemük és fizikai ellenállóképességük. Jelenleg az egyesület keretén belül több országos bajnok tehetség sportol, itt megemlíthetem Máthé Norbertet, Talán Krisztát, Ungur Cătălint, Rareş Fantanát.

A 2003-as születésű, +25 kg-os kategória versenyzője, a marosvásárhelyi Lőrincz Norbert már több hazai rendezvényen remekelt. Az idei februári, Besztercén sorra került ILYO-kupán bronz-, míg a Köztársaság-kupán aranyérmet szerzett, akárcsak a II. Tornado-kupán. Norbert nemcsak a sport terén sikeres, hanem az iskolában is jeles tanuló, szülei nem kis örömére.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.