Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Jó csapatszellem uralkodik a Multiprod SE-nél

Központ július 21, 2011 Egyéb kategória

Jó csapatszellem uralkodik a Multiprod SE-nél

mkA gernyeszegi Multiprod ifjúsági lány kézilabdacsapat 2008 februárjában alakult. Az együttest Bálint Julianna sporttanár irányítja, aki naponta tart edzéseket. A csapat eddig az ifi 4-es korosztály számára kiírt bajnokságban szerepelt, egyre jobb eredményekkel. Az együttest a helyi általános iskola V–VIII. osztályos tanulói alkotják. Az edzővel a IV. Sárpataki Tánc- és Huszárfesztiválon beszélgettünk, ahol a lányok az Újságírók–Helyi politikus öregfiúk mérkőzése szünetében táncbemutatót tartottak. Bálint Julianna az együttes alakulásáról, sikereiről, jövőbeli terveiről mesélt.

multi_k

– Az együttes nemrég tért haza az ausztriai Klagenfurtból, ahol fennállása óta először vett részt egy rangos nemzetközi kézilabda tornán. Milyen eredményeket értek el ott?

– Három, külön korosztályú csapatot állítottam össze. Az U12-es csapat bronzérmet szerzett, az U14-es együttes a 7., míg az U16-os lányok a 4-dik helyen végeztek számos, rangosabb csapat közül. Ezek nagyon jó eredmények egy olyan együttes számára,  amely alig több mint három éve alakult meg.

– Visszatérve a megalakulásra, hogyan sikerült létrehozni a csapatot?

– A 2008–2009-es tanév közepén én fél katedrával maradtam a Bolyai Líceumban, majd sportiskolás tanártársaim az igazgatóval azt javasolták nekem, hogy a katedra kiegészítéséhez vegyek át egy csapatot. Abban az időszakban kormányalapokból épült fel a gernyeszegi sportcsarnok, ahol Balogh József helyi tanácsosnak, a Multiprod Kft. tulajdonosának köszönhetően helyi lányok alkotta kézilabdacsapat alakult, engem bíztak meg az edzői teendők ellátásával. Először a gernyeszegi iskolában tartottunk válogatót, ahol mintegy 27–30 gyerek jelentkezett. Voltak ügyesek, tehetségesek, kevésbé ügyesek, akik időközben kiestek a csapatból, majd idővel kialakult egy ütőképes együttes.

– Az eredmények azt mutatják, hogy a lányok idővel rohamosan fejlődtek, de, gondolom, nem voltak könnyűek velük az első edzések.

– Valóban, hiszen én a lányokkal a zérótól kezdtem a felkészülést. Sokan közülük nem ismerték a kézilabda fogalmát, a sportág szabályait, nem tudták mi a labdavezetés, mi a lépés stb. De idővel ezek az V–VIII-os lányok elsajátították a kézilabda minden szabályát, nagyon jó edző–játékos kapcsolatot alakítottam ki, jó a hangulat a csapaton belül, igazi csapatszellem uralkodik, és ami a legfontosabb, hogy az edzésekről is csak ritkán, nyomós okok miatt hiányoznak. Amúgy, az iskolában is jól tanulnak a gyerekek.

– Jelenleg az együttest milyen korosztályú lányok alkotják?

– Az együttes 80%-a helybéli, azaz gernyeszegi, közülük öten az ősztől a IX. osztályban folytatják tanulmányaikat. A maradék 20%-ot úgynevezett idegenlégiósok alkotják majd, azaz lesz kb. két lány a Bolyai Líceumból, ahol tanítok és az együttes tagja Szucher Eszter is, aki a marosvásárhelyi Transilvaniától igazolt át. Gondolom, ők mindenképp erősíteni fogják az együttest. Mint köztudott, mi az erdélyi zónában szerepelünk az ifi 4-es kategóriában, ahol ellenfeleink nagybányai, kolozsvári csapatok, továbbá segesvári, ludasi stb. együttesek.

– Eddig melyek az együttes legjobb eredményei?

– 2010-ben a lánycsapat, miután megnyerte az alapszakaszt, a fehéregyházi megyei döntő tornán is a legjobbnak bizonyult, megszerezve az első helyet. A sikernek köszönhetően a lányok jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek a hatcsapatos megyeközi szakaszon, Székelyudvarhelyen. A gernyeszegi kézilabdázók itt vereséget szenvedtek az elődöntőben, de a kisdöntőt biztosan nyerték, ami a harmadik helyet jelentette a Multiprod csapata számára.
– Kiváló kapcsolatot ápoltok a győri Audi ETO együttesével. Ez a kapcsolat hogy jött létre?

– A tavaly Râmnicu Vâlceán, a helyi Oltchim–Győri Audi ETO Champions League összecsapásán voltunk a lányokkal. Ott, a mérkőzés után letapsoltuk az autóbuszról a győri lányokat, személyesen is találkozhattunk velük. Azóta már nem egyszer voltunk náluk, Győrben, személyesen is fogadtak minket, sőt Mátéfi Eszter hajdani nagy vásárhelyi kézilabdásnak és Aurelia Brădeanunak, a győri Audi ETO egykori, az Oltchim jelenlegi játékosának is köszönhetően ápoljuk ezt a kapcsolatot. Nagy élmény volt a Multiprod SE lányainak, amikor Görbicz Anitával, vagy az együttes bármely tagjával személyesen is találkozhattak.

– Mik a jövőbeli terveik?

– Mivel hivatalosan 2008 februárjában alakultunk, jogilag még nem vagyunk bejegyezve, mivel még nem csatlakoztunk a román szövetséghez. A kellő dokumentáció már össze van állítva, fel van küldve Bukarestbe, reméljük, hogy rövid időn belül ez is megoldódik. Épp emiatt, eddig csak az ifi 4-es kategóriában szerepelhettünk, de Bidiga Tiberiu, a Maros megyei Sportigazgatóság vezetője is segíteni fog jogi helyzetünk mielőbbi tisztázásában.

– Kik támogatják a kézilabdacsapatot?

– Az együttes támogatója a Multiprod Kft., amely a csapat neve is egyben, melynek önzetlen vezetője, Balogh József megyei tanácsos a kezdetektől a csapat mellett van. El kell mondanom, hogy a klagenfurti tornára való kijutást támogatta a Marsorom is, amely minden lánynak új edzőcipőt biztosított, de itt megemlíthetem még a B&B gyógyszertárat (Benedek István), a Siletina (Tatár Béla) cégeket is.

Share Button
Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.