Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Jó ebédhez szól a nóta…

Központ április 28, 2011 Egyéb kategória

NotaJó ebédhez szól a nóta…

A mulatós zene már tizenvalahány éve az egyik legjobb biznisz Magyarországon, és lassan(?) hozzánk is kezd begyűrűzni (ld. például Fásy Ádámka és Zsülike erdélyi turnéja). Ne várjuk hát meg, amíg nálunk élelmesebbek ezt a lehetőséget is elhappolják előlünk: váljunk mi magunk mulatós sztárrá! Az internetről könnyűszerrel letölthetünk zenei alapokat, és a szövegírás sem okozhat különösebb gondot. Akiknek esetleg mégis, azok az alábbi összeállítás segítségével ezt az akadályt is könnyűszerrel megugorhatják: a felsorolt szavakat ügyesen, vagy akár találomra kombinálva mulatós slágerek tucatjaival örvendeztethetik meg magukat és embertársaikat. Hát akkor hadd szóljon!

 Igék és igés szókapcsolatok: visszajöttél, elmentél, visszajössz te még, elmentem, visszajöttem, bolyongok, megcsaltál, nem tudlak feledni, várok rád, fáj, kicsit fáj, nagyon fáj, hazudtál, rám talált a boldogság, belehalok, megláttalak, kitéptél egy darabot, add a kezed, sajog, dobog, vérzik, elszorul, sírok, néha még sírok, már nem sírok, hol jársz?, dőlj a karomba, dőlj a karómba, féltelek, úgy féltelek, nagyon féltelek, fellángolt, elraboltad, tőled kaptam, neked adtam, hol van?, hibáztam, felejts el, ne felejts el, el ne felejts, fúj a szél, jön még, már nem jön, elment, elszállt, elrepült, megváltozott, megfakult, hittem neked, nem hittem neked, beleremeg, hallgass rám, hallgass a szívedre, hallgass!

 Főnevek és főneves szerkezetek: szerelem, régi szerelem, új szerelem, tavasz, május, hideg hajnalok, forró éjszakák, azok az éjszakák, ó, azok az éjszakák, a szívem, anyám, jó anyám, drága jó anyám, fény, napfény, holdfény, szájfény, álmaimban, álmaidban, álmainkban, lány, kislány, cigánylány, táncoló cigánylány, könnycsepp, ragyogó könnycsepp, kismadár, kis madár, juh, only you, kút, út, poros út, visszaút, csoda, csodák, kéz, kéz a kézben, virág, hervadó virág, boldog évek, múló évek, reménysugár, napsugár, fénysugár, lézersugár, bánat, búbánat, hulló falevelek, Krisztina, csók, lázas csók, száj, a szád, a szájad, a szemed, asszony, szép asszony, komámasszony, hol a stukker?

 Egyéb: veled, nélküled, se veled, se nélküled, te, csak te, én, én téged, te engem, én tégedet, te engemet, mi egymást, örökre, soha, néha, esténként, éjszakánként, sehol, senki, ahogy senki, ahogy még senki, ahogy még senki soha, üres, csalfa, vállfa, vesztes, mától fogva, százszor, ezerszer, milliószor, mellettem, melletted, köztünk, valahol, titkon, ugye, távol, messze, a távoli messzeségben, nem, ne, de, talán, talán mégse, hogyha akkor, ha még egyszer, utoljára, úgy, mint régen, mint még soha, nélkül, nélküled, nélkülem, valahányszor, még mindig, már megint, ő, csak ő, más nem, azóta is, azóta se, és így tovább…


Share Button
Ennyien olvasták: 751

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.