Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Jövőtől az európai kupákban való szereplés a cél?

Központ május 5, 2011 Egyéb kategória

Jövőtől az európai kupákban való szereplés a cél?

Egy hét leforgása alatt, mindkét mérkőzését megnyerte a marosvásárhelyi FCM együttese, s ezzel véglegesen és biztosan elkerülte a kiesést a labdarúgó A-osztályból. Az elmúlt szerdán, a szezon talán legjobb hazai játékosának, Vasilachénak a 7. percben szerzett szabadrúgásgóljával győzték le a Sziget utcában Selymes Tibor, hajdani balhátvéd által felkészített ploieşti-i Astra csapatát.

Ezen a mérkőzésen is a középpályás sor remekelt, hiszen újra Issa Ba, Vasilache és Fl. Dan voltak azok, akik jelest alkottak. Sabău a második félidő elején, előretolt csatára, Răduţă helyébe küldte be L. Munteanut, aki hátvédtársai segítségével teljesen elzárta a kaputeret az elszántan, de eredménytelenül támadó ploieşti-i csatárok előtt, így maradt az eredmény és a fontos három pont.

Szombaton a fővárosban, az egyik kiesőjelölt, Sportul Studenţesc otthonából is győzelemmel tértek haza a FCM labdarúgói. Fölényesen kezelték a találkozót, uralták a játékot, de mégis a Sportul jutott vezetéshez Curelea révén. A kapott gól után Sabău taktikai csereként levette a két csatárát, Răduţát és Ruizt, helyettük középpályásokat küldött, sőt előretolt ékként a becserélt középhátvédet, Cordoşt küldte be. Őt két oldalról Vasilache és Astafei, középről meg Issa Ba ideális labdákkal látta el, magára vonva a Sportul védőinek figyelmét. A FCM egyenlítő gólját Fl. Dan szerezte, aki Astafei-jal játszott össze, majd a hosszabbítás második percében Vasilache ideális passzt adott a tizenhatoson betörő és üresen hagyó, marosvásárhelyi nevelt Astafei-nak, aki megszerezte a győzelmet s egyben három pontot jelentő gólt, ami összesítésben már a 41-dik. Ezzel a hat ponttal Sabău együttese végleg elkerülte a kiesést, mely hosszú fordulókon keresztül kísértésként veszélyeztette csapatunkat.

Sabău a mérkőzés után megjegyezte, hogy jövőtől a FCM megpályázná az európai kupákban való részvételt, de ehhez még szükséges 5–6 meghatározó játékost, sőt mindez költségvetésfüggő dolog is. Egy biztos: május végére már véglegesen eldőlhet, hogy ki irányítja majd a leendő keretet, s az átigazolási stratégiának is elméletileg addig készen kell lennie.

Addig is a FCM ma, május 4-én 16.30-kor hazai pályán a Pandurii együttesét fogadja, míg szombaton 21 órától a Rapid otthonában lép pályára, amit a Digi Sport élőben közvetít.


Share Button
Ennyien olvasták: 254

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.