Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Kampányetikai kódexszel rukkolt elő Eckstein

Központ január 22, 2011 Egyéb kategória

Kampányetikai kódexszel rukkolt elő Eckstein

Eckstein

Az RMDSZ elnöki tisztségéért induló Eckstein-Kovács Péter, múlt heti sajtótájékoztatóján bemutatta az általa kidolgozott kampányetikai, valamint választási etikai kódexet. Véleménye szerint mindaddig, amíg nem jön létre egy méltányos kampányszabályozás, addig mind a jelöltek, mind a szervezet könnyen hitelét veszíthetik.

Eckstein elengedhetetlennek tartja a kampány időszakának meghatározását, valamint egyenlő hozzáférést igényel a helyi szervezeti eseménynaptárakhoz, ide értve minden RMDSZ-rendezvényt. A szabadelvű politikus minden jelölt számára egyenlő feltételek biztosítását kérte a szervezet kiadványaiban és médiafelületein. Ezenkívül kihangsúlyozta, az elnökválasztási szavazás procedúrájának előzetes szabályozására a kongresszus előtt kell megtörténnie. „Véleményem szerint rendkívül fontos lenne szervezeti kérdésekkel megoldani azt, hogy a kongresszuson a szavazás valóban titkos legyen” – nyilatkozta.
Kelemen Hunorhoz is eljutott az
Eckstein által kidolgozott kódex, ám a miniszter késeinek találja ezt a felvetést, ugyanis „az államfői tanácsos már két hónapja kampányol és mostanáig nem tartotta fontosnak az etikai kódex megalkotását”. Mindezt Eckstein csupán figyelemelterelésnek véli: „Van itt egy szövegajánlat, amiben ha meg tudunk egyezni, akkor közösen tudjuk biztosítani, hogy ez a kampány tisztességes módon zajlódjon. Január 26-a után már okafogyottá válik. A kampány nagyja addig lejár. Sajnálom, hogy Kelemen elkerüli a probléma lényegét” – reagált Eckstein. A másik jelölt, Olosz Gergely viszont osztotta Eckstein véleményét és hajlandónak mutatkozott azt aláírásával is támogatni.
A február 26–27-én Nagyváradon sorra kerülő X. RMDSZ Kongresszuson a szövetség új elnököt választ és módosítja alapszabályzatát. Eddig hivatalosan hárman,
Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor és Olosz Gergely jelentették be, hogy megpályázzák az RMDSZ elnöki tisztségét, viszont nem hivatalos források szerint akár Cseke Attila egészségügyi miniszter is versenybe szállhat.


Share Button
Ennyien olvasták: 339

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.