Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Kapcsolódj be és kapcsold ki!

Központ március 24, 2011 Egyéb kategória

Kapcsolódj be és kapcsold ki!

 FoldIdén újra megszervezésre kerül a Föld Órája klímavédelmi akció, mely során a kezdeményezéshez kapcsolódók március 26-án, 20.30-tól 21.30-ig, azaz egy órán keresztül lekapcsolják a világítást, ezáltal kifejezve eltökéltségüket bolygónk megóvása mellett. A 2007-ben mindössze egyetlen város (Sydney) kezdeményezésével megalakuló esemény napjainkra világméretű mozgalommá nőtte ki magát. A kezdetekben 2,2 millióan, majd az elkövetkezendő években ötven, tavaly pedig már több mint százmillióan kapcsolódtak be az akcióba és oltották el a villanyt egy órára.

„Földünknek óriási kihívásokkal kell szembenéznie, de ha valódi közösségi szándékkal próbáljuk ezeket leküzdeni, tudunk változtatni a rossz folyamatokon! Az egész világon több százmillió ember segített abban, hogy egy pillanatra láthassuk, minden lehetséges. Most elérkezett az idő, hogy túllépjünk ezen az egy órán, és megmutassuk, mire vagyunk képesek – mi, a Föld lakosai” – taglalta Jim Leape, a WWF főigazgatója, aki arra kérte a résztvevőket, hogy a világítás lekapcsolásán túl, az év többi napján is óvják, védjék környezetüket.
Országunk 2009-ben csatlakozott először a programba, amikor 2 millió lakos döntött a villanyoltás mellett. Idén Romániából 50 város jelezte, köztük Marosvásárhely is, hogy részt vesz a projektben, és egy órára lekapcsolják a közvilágítást, remélve, hogy minél több vásárhelyi saját otthonában hasonlóképpen fog cselekedni.
Tóth Zoltán, a Föld Órája akció romániai nagykövete nyilatkozatában elmondta, tisztában van azzal, hogy az egy óra alatt megtakarított energiával nem lehet megmenteni Földünket, ám eme cselekedet is nagy jelentőséggel bír: „Reményeink szerint az egyórás „áramszünet” ideje alatt nemcsak az emberek, családtagok kerülnek egymáshoz közelebb, hanem sikerül elérni azt is, hogy környezetbarát módon éljék mindennapjaikat, megértsék, hogy mennyire fontos az energiatakarékoskodás, környezetvédelem” – magyarázta Tóth.

Share Button
Ennyien olvasták: 293

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.