Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Két meccsen 10 gól a Dinamótól

Központ március 24, 2011 Egyéb kategória

Dinamo–FCM 4–1 (2–0)

Két meccsen 10 gól a Dinamótól

FCMAz őszi, hazai pályán elszenvedett 2–6-os vereség után, ezúttal Bukarestben is kikapott a FCM, a jobban futballozó, szebb napokat is megért Dinamo együttesétől. Igaz, az őszi idény azon csúfos hazai mérkőzésén még Falub kezében volt a karmesteri pálca.

A bajnokjelölt Oţelul elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón Sabău hangsúlyozta, a legfontosabb dolog megmaradni lábaikkal a földön, ami a Dinamo elleni, vasárnapi találkozón sajnos nem sikerült. Az 5–4–1-es felállásban védekező FCM játékosai kissé lazán kezelték a mérkőzést, amit Andone fiai kihasználtak és már az első percektől labdazáporral ostromolták a tavaszi idényben bizonytalanul védő Şteţca kapuját. A téli szünidő alatt megfiatalított, újjáalakult Dinamónak is fontos volt a meccs, hiszen október óta nem győztek hazai pályán, a sorozatot ellenünk sikerült megtörniük.  

A sokat hibázó marosvásárhelyi középpályás soron könnyen jutott túl Pătraşcu meg Torje, akik ideális labdákkal indították Liviu Ganeát, Alexet meg Dănciulescut. Előbbi a 28. percben Torjetól kapott labdát lőtte mintegy 10 méterről a léc alá, majd a 45. percben a válogatott Torje 30 méteres szabadrúgása megpattant Şteţca előtt, ahonnan a hálóban landolt. 2–0. A második félidőben Sabău csatasorba állította D. Zahariát, aki Issa Bát váltotta, és a Moţi által kriminálisan felrúgott Rus helyébe becserélt Vartic-ot, de a játékot továbbra is a bukarestiek uralták. A 64. percben Bărboianu beadását a mélynövésű Torje, Vartic elől fejelte a hálóba, majd hat perc múlva Dănciulescu Alexétól kapott labdáját juttatta a tehetetlen Şteţca mögött a hálóba. A 77. percben Fl. Dan szabadrúgását L. Muntanu kapura fejelte, de a labda L. Ganea fejéről pattant a hálóba, beállítva ezzel a 4–1-es végeredményt.

Ezzel a vereséggel Sabău gárdája 26 ponttal a középmezőny végén tanyázik a 12. helyen, maga mögött hagyva a kolozsvári U. és a craiovai U. együttesét. A négy kieső helyet a Brăneşti, a Pandurii (mindkettő 20 pontot teljesítve), az Urziceni (18 pont) és a reménytelen helyzetben lévő Sportul foglalja el egyelőre. Április 2-án, szombaton a FCM hazai pályán a 10. helyen álló, 27 pontos besztercei Gloria csapatát fogadja, amely ellen fontos lesz a győzelem.


 

 


Dinamo – FCM Marosvásárhely 4–1 (2–0)
Vezették: Ionel Ivan (Brăila) – Ioan Onicaş (Zilah), Cătălin Savu (Galac).
Dinamo: Dolha – Bărboianu, Grigore, Moţi (83. Mehmedovics), Diabate, Torje (76. Bakaj), D. Kone (73. Mărgăritescu), Pătraşcu, Alexe, L. Ganea, Dănciulescu. Edző: Ioan Andone
FCM: Şteţca – Rus (46. Vârtic), Iencsi, Munteanu, B. Fernandes, Szilágyi, Fl. Dan, Issa Ba (46. Zaharia), Vasilache, Astafei, Didi (68. Ruiz). Edző: Ovidiu Sabău
Gólok: L. Ganea (28.), Torje (45., 64.), Dănciulescu (70.), illetve Munteanu (77.).
Sárga lapok: Moţi (38.), Torje (62.), illetve Issa Ba (34.), Zaharia (61.).

 


Share Button
Ennyien olvasták: 268

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.