Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Kis matekesek sikerei

Központ március 17, 2011 Egyéb

Kis matekesek sikerei

 brenyoAz előző évieknél sikeresebbnek bizonyult az idei Brenyó Mihály Matema­tika Pontszerző Verseny, amelyet immár tizedik éve szerveznek meg harmadikos és negyedikes tanulók számára.

 A hatfordulós pontszerző versenyre közel négyszázan jelentkeztek, s oldották meg a főképpen logikai gondolkodásra épülő feladatsorokat. Eredményeik alapján 130-an jutottak tovább, s bizonyíthatták tudásukat a február közepén megtartott megyei döntőn. „A folyamatos önálló munka igényes gondolkodásra ösztönöz és fejleszti a kitartást, a küzdeni tudást, az akaraterőt. A matematika egyike azon tudományoknak, amelyben az átlag feletti teljesítményre való adottság viszonylag korán jelentkezik. Fontos, hogy ezt a gyerek és környezete minél hamarabb felismerje, és az adottság képességgé fejlődését ösztönözze”, mutatott rá a verseny céljára Pop Ágnes tanítónő, a vetélkedő főszervezője és irányítója a díjazási ünnepségen. A harmadik osztályosok közül 11-en, a negyedikesek közül pedig 13-an képviselik Maros megyét a március 26-án sorra kerülő országos döntőn.


Díjazottak:

3. osztály: Kelemen Attila (I. díj); Magdó Lehel (II.); Kiss Borbála (III.) – valamennyien a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjai, tanító Pop Ágnes.

4. osztály: Bányai Csaba Roland (I. díj, Csíkfalvi Általános Iskola, tanító Kilyén Éva); Zalányi Eszter Boróka (II. díj, Romulus Guga Gimnázium, tanító Bakos Jolán); Damó Ferenc (2-es Általános Iskola, tanító Szász Erika). Bakos Jolán tanítónő osztályából még ketten, Czimbalmos Szabolcs-Attila és Gál Noémi részesült dicséretben, s jutottak tovább az országos szakaszra (felvételünkön).


Share Button
Ennyien olvasták: 146

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.