Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Kis matekesek sikerei

Központ március 17, 2011 Egyéb kategória

Kis matekesek sikerei

 brenyoAz előző évieknél sikeresebbnek bizonyult az idei Brenyó Mihály Matema­tika Pontszerző Verseny, amelyet immár tizedik éve szerveznek meg harmadikos és negyedikes tanulók számára.

 A hatfordulós pontszerző versenyre közel négyszázan jelentkeztek, s oldották meg a főképpen logikai gondolkodásra épülő feladatsorokat. Eredményeik alapján 130-an jutottak tovább, s bizonyíthatták tudásukat a február közepén megtartott megyei döntőn. „A folyamatos önálló munka igényes gondolkodásra ösztönöz és fejleszti a kitartást, a küzdeni tudást, az akaraterőt. A matematika egyike azon tudományoknak, amelyben az átlag feletti teljesítményre való adottság viszonylag korán jelentkezik. Fontos, hogy ezt a gyerek és környezete minél hamarabb felismerje, és az adottság képességgé fejlődését ösztönözze”, mutatott rá a verseny céljára Pop Ágnes tanítónő, a vetélkedő főszervezője és irányítója a díjazási ünnepségen. A harmadik osztályosok közül 11-en, a negyedikesek közül pedig 13-an képviselik Maros megyét a március 26-án sorra kerülő országos döntőn.


Díjazottak:

3. osztály: Kelemen Attila (I. díj); Magdó Lehel (II.); Kiss Borbála (III.) – valamennyien a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjai, tanító Pop Ágnes.

4. osztály: Bányai Csaba Roland (I. díj, Csíkfalvi Általános Iskola, tanító Kilyén Éva); Zalányi Eszter Boróka (II. díj, Romulus Guga Gimnázium, tanító Bakos Jolán); Damó Ferenc (2-es Általános Iskola, tanító Szász Erika). Bakos Jolán tanítónő osztályából még ketten, Czimbalmos Szabolcs-Attila és Gál Noémi részesült dicséretben, s jutottak tovább az országos szakaszra (felvételünkön).


Share Button
Ennyien olvasták: 486

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.