szaborobertcsaba
Egyéb

Könyvolvasás és jókedv a Látó-sátorban

Könyvolvasás és jókedv a Látó-sátorbanszaborobertcsaba

A Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztősége első alkalommal húzta fel sátrát a Félsziget fesztiválon, ahol a tűző nap ellenére könyvkölcsönzésre, tartalmas előadásokra, kötetlen beszélgetésekre invitálta a táborozókat, de nem maradt el a sörivó verseny és a kötélhúzás sem. Szabó Róbert Csaba, a Látó főszerkesztő-helyettese kedvezően értékelte a rendezvények látogatottságát.– A könyvkölcsönzős projekt sikeresnek vélhető, ugyanis néhány könyvet nem hoztak vissza, ami arra enged következtetni, hogy megtetszett nekik az amit olvasnak. Elsősorban Bodor Ádám és Oravecz Imre könyveit kapkodták el. De sokan eljöttek a felolvasószínházra, amely az utolsó pillanatban került be a programba. Kovács István: Egy menyasszony két variáns című darabját marosvásárhelyi színészpalánták olvasták fel.

– A fesztivál ideje alatt hányan fordultak meg a Látó sátránál?

– Ez naponta változott, hol öten, hol pedig huszonöten voltak kíváncsiak az itt zajló eseményekre, beszélgetésekre. Őszintén nem is számítottunk nagyobb tömegre, hiszen egy nagyszabású rendezvényen, mint a Félsziget fesztivál, egyértelmű, hogy elsősorban a strandolás és sörözés mellett döntenek a fiatalok, de ennek ellenére voltak olyan résztvevők, akik nagy érdeklődéssel hallgatták Demény Péter, Kovács András Ferenc előadásait.

– Külön hangsúlyt fektettetek a mókára és kacagásra.

– Természetesen nem maradt el a megígért sörivó verseny sem, melyet a Látó csapata nyert meg, viszont a kötélhúzásban a Sapientia győzedelmeskedett a Korunk–Látó egyesített csapata ellen.

– Jövőre ugyanitt, ugyanekkor?

– Közvetlenül a fesztivál utolsó napján erre a kérdésre a válaszom az, hogy nem tudom, ugyanis mindannyian nagyon fáradtak vagyunk. Néhány nap pihenés után viszont határozottan kijelenthetem majd, hogy igen. Sok munka és energia van az elmúlt négy napban, de a Látó szerkesztőségének pozitív élményben volt része, és úgy gondoljuk, érdemes és hatásos volt kijönni a Félszigetre.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.