Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Kosárlabda Románia-kupadöntőt rendeztek Marosvásárhelyen

Központ április 14, 2011 Egyéb kategória

Kosárlabda Románia-kupadöntőt rendeztek Marosvásárhelyen

kozarÁprilis 7–8-án a román kosárlabda fővárosa volt Marosvásárhely, ugyanis itt rendezték meg a Román Kupa négyes döntőjét. Egy ilyen esemény létrejötte még akár egy éve is hihetetlennek tűnt, most mégis megvalósult.

 – Nem csak arról van szó, hogy itt a kétnyelvűség érvényesül. Ez a hangulat  felülmúlhatatlan, ezt a négyes döntőt megérdemli a szép számú marosvásárhelyi közönség, itt az igazi fair play dominál. Itt az emberek másképpen viselkednek, mint bárhol, nem valaki ellen, hanem valamiért fognak össze. Nagyon remélem, hogy az együttesnek sikerül bejutnia a döntőbe – mondta Borbély László a Központnak, az első napi, Gaz Metan elleni mérkőzés előtt.

Sajnos, a döntőbe nem sikerült bejutnia csapatunknak, ugyanis a jobb képességű, jobban felkészült medgyesi Gaz Metan ellen vesztettünk 88:100 (28:30, 12:24, 23:23, 25:23) arányban. Ezt Déri Csaba, a BC Mureş vezetőedzője is elismerte, aki a mérkőzés után a következőket mondta: „Aki látta a két mérkőzést, a színvonalbeli különbséget is észlelhette. Mi és Med­­gyes vagyunk a csúcson, sajnos ma egymás ellen kellett játszanunk. Nagyon bosszant, hogy kikaptunk, mert volt egy álmom ezzel a tornával kapcsolatban, de kénytelen vagyok elismerni, hogy ma Medgyes jobb együttes, mint a mienk. A második mérkőzésen, a Steaua Turabo 75:60 (12:22, 17:12, 23:7, 23:19) arányban diadalmaskodott a bajnokjelölt, ploieşti-i Asesoft ellen, így a BC Mureş másnap csak a kisdöntőben volt érdekelt.  

A ploieşti-i együttes játékosai tapasztaltabbságának köszönhetően nyerte meg 91:78 arányban a mérkőzést, így Déri Csaba együttese a negyedik helyen végzett, ami így is dicséretre méltó teljesítmény, az ország jeles kosárlabda együtteseivel szemben. A vereség azért bosszantó (sokkal fájóbb, mint a csütörtöki, amikor Medgyes egyértelműen jobb volt), mert az Asesoft, úgy tűnt, legyőzhető, nem az a szupercsapat, ami a korábbi években, s húsz percig erősen élt is a remény erre vonatkozóan a lelátókban.

 A marosvásárhelyi szurkolók egyetlen vigasza, hogy a szakemberek szavazata alapján a négyes döntő legjobb játékosának Jason Fortét választották, aki így az 500 euró értékű MVP-Toyota díjat vehette át. A Románia-kupát, a papírformának megfelelően, a medgyesi Gaz Metan nyerte, amely egy rendkívül gyors ritmusú, óriási test-test elleni csatákat hozó mérkőzésen 71:61 arányban nyert a Steaua ellen.

 


BC Mureş Marosvásárhely – Asesoft Ploieşti 78:91 (28:22, 17:21, 13:20, 20:28)
Vezették: Mircea Şerban (Piteşti), Alin Faur (Temesvár), Ciprian Stoica (Nagyszeben).
BC Mureş: Forte 31 (5), Mladenovics 14, Straight 14 (2), Cooley 11 (1), Dumitru 4, Căpuşan 4, Lăpuşte.
Asesoft: Qarraan 20 (4), Ford II 18, Burlacu 15 (1), Tudor 14 (1), Westrol 10 (1), Okoye 7, Szíjártó 4, Guţoaia 3.


Virgil Căruţaşu, Steaua Turabo: Az, hogy döntőben érdekeltek voltunk, nem kis teljesítmény számunkra, viszont sajnálom, hogy nem sikerült győznünk a Gaz Metan ellen. Nehéz mérkőzésünk volt az Asesoft ellen is, habár időközökben szoros volt a játék a két csapat között.


Szijártó Levente, Asesoft: Nagyon gyenge napot fogtunk ki az első mérkőzésen, hihetetlenül gyenge teljesítményt értünk el. Hét éve sorozatban érdekeltek vagyunk a bajnoki címért meg a kupáért való harcban, ezért kudarcnak számít, hogy az idén nem játszhatunk a döntőben…


Share Button
Ennyien olvasták: 230

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.