Központ
2020. április 07. kedd, Herman

Magyar siker a francia gasztronómiai világünnepen

Központ március 21, 2016 Uncategorized

Nyolc magyarországi étteremben is lehet francia menüsort fogyasztani hétfőn, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű gasztronómiai világünnep keretében – közölte Franciaország magyarországi nagykövete az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Foie_gras_2423694b

Éric Fournier elmondta, hogy a rendezvényhez – amelyet tavaly hívtak életre – világszerte több mint 1300 étterem csatlakozott. Ahhoz, hogy egy vendéglátóipari egység részt vegyen az eseményen, klasszikus francia menüsort kell felszolgálnia – tette hozzá.
A nagykövet szerint a Gout de France azoknak való, akik minőségi konyhát keresnek. A rendezvény alapötlete egyszerű, szeretnék március 21-ét, a tavasz első napját összehozni a minőségi gasztronómiával – mondta.
Éric Fournier kiemelte, hogy a francia konyhának a csigán és a sajtokon kívül a béka, a libamáj és a különböző desszertek a specialitásai. Híresek továbbá a francia kukták és serpenyők – amelyek megtartják az ételek ízét -, valamint a kések – amelyek használatával időt lehet spórolni.
A nagykövet hangsúlyozta, hogy a magyar éttermekben nagyon jól el tudják készíteni a speciális francia ételeket, az országban ugyanis minőségi alapanyagokkal főznek és az emberek igen kreatívak.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 499

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.