Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Markó Béla nem nulla, hanem 7,8%-os

Központ február 9, 2011 Egyéb kategória

Markó Béla nem nulla, hanem 7,8%-os

 markoCáfolja Markó Béla, hogy az összes végszavazásról hiányzott volna. Rosszindulatú félretájékoztatás történt a Közpolitikai Intézet részéről, hiszen a szenátus honlapjának tanúsága szerint fehéren-feketén ott áll Markó Béla mutatója: 7,8%, azaz nem a parlamenti végszavazások 100%-áról hiányzott az RMDSZ-elnök, hanem azoknak „csupán” 92,2%-ról.
 

A bukaresti székhelyű Közpolitikák Intézete (IPP) jelentést készített, amelyben a parlamenti munkát összesíti. A 2010. szeptember–decemberi parlamenti ülésszakot összegző terjedelmes jelentésben van egy rész, amely arról szól, hogy a honatyák milyen arányban vettek részt a parlamenti végszavazásokon a különféle törvények elfogadásakor. Az eredetileg közzétett jelentés szerint Markó Béla abszolút csúcstartó, egyetlen végszavazási jelenlét nélkül. Ezt a gyalázatot próbálta szépíteni az RMDSZ közleménye, illetve a szövetség által kért helyesbítés. A hibát elismerte a Közpolitikai Intézet és elnézést is kért. Emberi mulasztás miatt kerülhetett nyilvánosságra a hamis adat, írják és közlik is a pontos adatokat. Tény: Markó nem minden végszavazásról hiányzott, „csak” azok több mint 92%-áról. A szövetségi elnök egészen pontosan 15 végszavazáson vett részt.
Tanulságos figyelmesen elolvasni az RMDSZ e témában kiadott közleményét is. „Markó úr nem minden végszavazásról hiányzott a 2010. szeptember–decemberi ülésszakon, a szenátus honlapja szerint 15 ilyen szavazáson jelen volt” (…) Továbbá arra is emlékeztetnek, hogy Markó Béla az RMDSZ elnöke és miniszterelnök-helyettes is egyben, ezért a politikai tevékenységek, illetve a kormányülések idején nem vehet részt a szenátus munkálataiban: „Egyébként a kormánytagok jelenléte nem kötelező”, áll még a közleményben. Ez így igaz, mint ahogy az is igaz, hogy nem minden törvénytelen, ami a jó ízlésbe ütköző, netán erkölcstelen. Szintén a szenátus honlapján olvasom Markó törvényhozásban kifejtett tevékenységének kivonatát. Törvénykezdeményezések: 0 (azaz nulla); politikai nyilatkozatok: 2 (azaz kettő); kérdések: 0 (azaz nulla); interpelláció: 0 (azaz nulla). Ezek után érdemes megtekinteni a szenátor jövedelembevallását is. Igaz, jelenleg csupán a 2009-es adatok érhetőek el, e szerint 73.866 lejt keresett (azaz havonta 6.155 lej). Kíváncsian várom a frissebb adatokat. Nincs tudomásom arról, hogy bevezették volna a teljesítményfüggő bérezést. Ja, és ne feledjük: Markó Béla az RMDSZ elnöke és miniszterelnök-helyettes is egyben. Legkevesebbet szövetségi elnökként vág zsebre, de ebben a minőségében is évi 70 ezer felett.

Share Button
Ennyien olvasták: 255

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.