Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Köd
Csütörtök
Köd
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Maros Party Hockey Times

Központ február 2, 2011 Egyéb

Medvék, sasok és pingvinek közt a marosvásárhelyi jégkorongozók

hokiA Maros Party Hockey Times, amatőr jégkorongozók alkotta marosvásárhelyi sportegyesület egyik legtapasztaltabb játékosával, edzőjével, a hajdani gyephokis, ifj. Albertini Zoltánnal beszélgettünk.

 

A második világháború után se szeri, se száma azoknak a marosvásárhelyi, egykori sport­egyesületeknek, amelyek keretén belül jégkorong szakosztály is működött, amit a harmadik évezredben élőknek szinte hihetetlen elképzelni. Ilyen volt az 1944 után alakult Locomotiva, amely az MSE, az MNKTE és a MÁV sportolóit tömörítette maga köré, aztán az 1953-ban alakult Dinamo, majd az 1971-ben létrejött Akarat (Voinţa), aztán az 1940-es évek végén alakult Vörös Lobogó (Flamura Roşie), amely idővel, mint a Minszki Lajos üzem, majd az IMATEX sportegyesület működött. Ide tartozik még az Építők (Constructorul), amely 1950-ben jött létre, az Elektromaros, amely 1952-ben alakult, mint a Kalapács (Ciocanul) üzem sportegyesülete, az Élelmezés (Alimentara), amely 1957-töl létezett. S nem utolsó sorban volt még a Vasutas CFR-nek (1952), a Dermagantnak (1945), az Iskolás Sportklubnak (1954) és a Termésnek (Recolta) is jégkorong szakosztálya…
A Maros Party Hockey Times, amatőr jégkorongozók alkotta marosvásárhelyi sportegyesület, amely már hosszú évek óta létezik, melynek tagjai a hajdani, ISK és az Elektromaros színeiben jégkorongozott egykori és jelenlegi, fiatalabb generáció képviselőivel karöltve játszanak az erdélyi amatőr jégkorong ligában. A csapat egyik legtapasztaltabb játékosával, edzőjével, a hajdani gyephokis, ifj. Albertini Zoltánnal beszélgettem a csapattal kapcsolatosan.

– Egy öregfiúk jégkorongcsapata van Marosvásárhelynek, amely az Erdélyi Független Amatőr Jégkorongligában is szerepel, de a hazai meccseit mégis Gyergyószentmiklóson játssza. Kissé furcsa…

– Igen, a hazai meccseket a helyi Progym programjának edzési lehetőségeit figyelembe véve, az ottani jégpályán játsszuk. Ha majd felépül a marosvásárhelyi jégcsarnok, akkor reméljük,  nekünk is helyünk lesz ott, és igénybe vehetjük majd a pályát.

– Kik alkotják a csapatot, kik a fontosabb játékosok?

– El kell mondanom, hogy az együttes tagjai közé tartoznak néhányan egykori hokisok, akik helyi fiatalokkal közösen alkotjuk a csapatot. Nem tudnék kiemelni közülük még egy-két nevet sem, hiszen mindenki fontos, meghatározó ember, a döntéseket közösen hozzuk meg, mindig kikérjük az összes játékos véleményét. Tehát elmondhatom, hogy a csapaton belül családias hangulat uralkodik. Megjegyzem, amatőr csapat vagyunk, hobbi szinten sportolunk, szinte saját költségünkre és csapatunk nem tévesztendő össze a Maros Hoki Klubbal, amelyet Pokornyi László és Nagy Árpád vezetnek és gyerekek nevelésével foglalkoznak.

– Érdekes nevű együttesek vannak a bajnokságban, mint a Királypingvinek Sepsiszentgyörgyről, vagy a Zsögödi Medvék Csíkszeredából, akár a Szentimrei sasok Csíkszentimréről. Ti jelenleg hányadik helyen vagytok a bajnokságban?

– A bajnokságban 12 csapat van, zöme a Székelyföldről, Háromszékről, ide tartozik egy brassói együttes és mi, Marosvásárhelyről.  elenleg a 6. helyet foglaljuk el.

– Mi a csapat célkitűzése a bajnokságra nézve?

– A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, és hosszú ideig maradjon meg ez a közösség, amiért mindent elkövetünk. Tudom, hogy az ötvenes években Marosvásárhelynek országos bajnok jégkorongcsapata is volt, sőt a ’80-as és ’90-es évekig több egyesület keretén belül működött jégkorong szakosztály is, tehát a sportágnak hagyománya van városunkban. De egyelőre csak amatőr szinten létezik a Maros Party Hockey Time.

– Kik támogatják még az együttest?

– Sokat köszönhetünk a PC House, a Proenerg, a Ropharma, a Bálint Trans, a Media Expert, a Translas, a Prodimpex Balogh József és a Puncsoni cégeknek az anyagi támogatásért.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 212

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.