Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Maros Party Hockey Times

Központ február 2, 2011 Egyéb kategória

Medvék, sasok és pingvinek közt a marosvásárhelyi jégkorongozók

hokiA Maros Party Hockey Times, amatőr jégkorongozók alkotta marosvásárhelyi sportegyesület egyik legtapasztaltabb játékosával, edzőjével, a hajdani gyephokis, ifj. Albertini Zoltánnal beszélgettünk.

 

A második világháború után se szeri, se száma azoknak a marosvásárhelyi, egykori sport­egyesületeknek, amelyek keretén belül jégkorong szakosztály is működött, amit a harmadik évezredben élőknek szinte hihetetlen elképzelni. Ilyen volt az 1944 után alakult Locomotiva, amely az MSE, az MNKTE és a MÁV sportolóit tömörítette maga köré, aztán az 1953-ban alakult Dinamo, majd az 1971-ben létrejött Akarat (Voinţa), aztán az 1940-es évek végén alakult Vörös Lobogó (Flamura Roşie), amely idővel, mint a Minszki Lajos üzem, majd az IMATEX sportegyesület működött. Ide tartozik még az Építők (Constructorul), amely 1950-ben jött létre, az Elektromaros, amely 1952-ben alakult, mint a Kalapács (Ciocanul) üzem sportegyesülete, az Élelmezés (Alimentara), amely 1957-töl létezett. S nem utolsó sorban volt még a Vasutas CFR-nek (1952), a Dermagantnak (1945), az Iskolás Sportklubnak (1954) és a Termésnek (Recolta) is jégkorong szakosztálya…
A Maros Party Hockey Times, amatőr jégkorongozók alkotta marosvásárhelyi sportegyesület, amely már hosszú évek óta létezik, melynek tagjai a hajdani, ISK és az Elektromaros színeiben jégkorongozott egykori és jelenlegi, fiatalabb generáció képviselőivel karöltve játszanak az erdélyi amatőr jégkorong ligában. A csapat egyik legtapasztaltabb játékosával, edzőjével, a hajdani gyephokis, ifj. Albertini Zoltánnal beszélgettem a csapattal kapcsolatosan.

– Egy öregfiúk jégkorongcsapata van Marosvásárhelynek, amely az Erdélyi Független Amatőr Jégkorongligában is szerepel, de a hazai meccseit mégis Gyergyószentmiklóson játssza. Kissé furcsa…

– Igen, a hazai meccseket a helyi Progym programjának edzési lehetőségeit figyelembe véve, az ottani jégpályán játsszuk. Ha majd felépül a marosvásárhelyi jégcsarnok, akkor reméljük,  nekünk is helyünk lesz ott, és igénybe vehetjük majd a pályát.

– Kik alkotják a csapatot, kik a fontosabb játékosok?

– El kell mondanom, hogy az együttes tagjai közé tartoznak néhányan egykori hokisok, akik helyi fiatalokkal közösen alkotjuk a csapatot. Nem tudnék kiemelni közülük még egy-két nevet sem, hiszen mindenki fontos, meghatározó ember, a döntéseket közösen hozzuk meg, mindig kikérjük az összes játékos véleményét. Tehát elmondhatom, hogy a csapaton belül családias hangulat uralkodik. Megjegyzem, amatőr csapat vagyunk, hobbi szinten sportolunk, szinte saját költségünkre és csapatunk nem tévesztendő össze a Maros Hoki Klubbal, amelyet Pokornyi László és Nagy Árpád vezetnek és gyerekek nevelésével foglalkoznak.

– Érdekes nevű együttesek vannak a bajnokságban, mint a Királypingvinek Sepsiszentgyörgyről, vagy a Zsögödi Medvék Csíkszeredából, akár a Szentimrei sasok Csíkszentimréről. Ti jelenleg hányadik helyen vagytok a bajnokságban?

– A bajnokságban 12 csapat van, zöme a Székelyföldről, Háromszékről, ide tartozik egy brassói együttes és mi, Marosvásárhelyről.  elenleg a 6. helyet foglaljuk el.

– Mi a csapat célkitűzése a bajnokságra nézve?

– A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, és hosszú ideig maradjon meg ez a közösség, amiért mindent elkövetünk. Tudom, hogy az ötvenes években Marosvásárhelynek országos bajnok jégkorongcsapata is volt, sőt a ’80-as és ’90-es évekig több egyesület keretén belül működött jégkorong szakosztály is, tehát a sportágnak hagyománya van városunkban. De egyelőre csak amatőr szinten létezik a Maros Party Hockey Time.

– Kik támogatják még az együttest?

– Sokat köszönhetünk a PC House, a Proenerg, a Ropharma, a Bálint Trans, a Media Expert, a Translas, a Prodimpex Balogh József és a Puncsoni cégeknek az anyagi támogatásért.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 375

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.