Repulo
Egyéb

Marosvásárhelyen a román műrepülő válogatott

Marosvásárhelyen a román műrepülő válogatottRepulo

Szeptember 2–7. között, a marosvásárhelyi Elie Carafoli Sportrepülőklub keretében, a Szabadság utcai repülőtéren készült fel Románia akrobata műrepülő válogatottja, mely a szeptember végi, dévai országos műrepülő bajnokságra készül.

Daróczi Lóránt, a napokban 70 éves fennállását ünneplő sportrepülőklub műrepülőoktatója és műrepülő akrobata koordinátora elmondta, a válogatott 10–12 tagja IS 28B2 és IAR-35 elnevezésű műrepülőkkel  edzett. A vásárhelyi kis repülőtéren már számos alkalommal felkészült a román műrepülő válogatott. Szerencsére ebben az időszakban kedvezőek voltak az időjárási viszonyok, így a legjobb feltételek mellett készülhettek fel a válogatott tagjai – mondta Daróczi.


Olasz Péter, egykori marosvásárhelyi repülőmodellező lapunknak elmondta, a Szabadság utcai repülőteret (1000X320 méter) a II. világháború idején a németek építették, hogy gépjeik tudjanak leszállni Erdély területére. A repülőtér egyedi hazánkban, ami a felépítését illeti, hiszen olyan vízelvezető talajcsövezés van a kifutópálya alatt, ami a legnagyobb esőzések után is a talajt rövid időn belül szárazon hagyja, s a vizet a közelben folyó Marosba vezeti el.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.