Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Megverték a polgármestereket Nyárádszeredában

Központ május 13, 2013 Uncategorized

Megverték a polgármestereket Nyárádszeredában

Mindez kispályás labdarúgó mérkőzésen történt, ahol a MÚRE (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete) marosvásárhelyi szervezetének, írott sajtóban dolgozó képviselői, 10-1-re verték meg a Nyárádmente polgármestereiből összeállított együttest.

 

A találkozóra a nyárádszeredábai sportcsarnok melletti műfüves pályán került sor.

A marosvásárhelyi magyar újságírók hiányos csapattal álltak pályára, hiszen objektív okok miatt nélkülözniük kellett a rádiós Kádár Zolit, a kamerás Körmöczky Zolit, a Vásárhelyi Hírlap bedolgozó munkatársát, Berekméri Edmondot, továbbá Bögözi Attilát, Csutor Andrást és Csorbai Lórántot is.

Viszont a Nyárádmenti polgármesterek csapatát erősítette többek közt a D-osztályos nyárádszeredai labdarúgó, Tóth Sándor, aki Nyárádszereda polgármestere is egyben, a jól focizó Keresztesi Barna, Nyárádszereda alpolgármestere és Balogh István Csíkfalvi polgármester is, aki a helyiek játékirányítója volt.

Az első játékrészben a hiányos újságírók együttesének felállításába besegített az 52 éves id. Veress Zoltán is, az egykori C-osztályos kiváló labdarúgó, aki jelenleg a nyárádszeredai sportcsarnok és műfüves pálya gondozásával foglalkozik.

A tollforgatóknak sikerült közeli, duplázó emberfogást gyakorolniuk a hazaiak legjobbja, Tóth Sándor ellen, majd gyors ellentámadások árán, már az első játékrész végén 5-0-ás vezetéshez juttatták a MÚRE csapatát.

A második félidőben id. Veress Zoltán már a hazaiak oldalán állt pályára, de ez sem segített a polgármesterek csapatán, hiszen még kaptak öt gólt a remekül védő Szucher Ervin kapuvédő által irányított újságíró együttestől, melynek a gólzsákja ezúttal is a Gagás Farczádi Attila volt, a maga öt találatával.

A polgármesterek becsületgólja Keresztesi Barna nevéhez fűződik, aki Karácsony Károly kapus kidobását Tóth Sanyitól kapta a baloldalon, majd a labdát jobbal, a hosszú sarokba lőtte.

A harmadik félidőben, már részben megegyezett mindkét fél a visszavágóról, aminek időpontjáról még egyeztetniük kell.

Érdekességként említhető, hogy az újságírók átlagéletkora 47.5, míg a nyárádmenti polgármestereké 40 év volt.

A két csapat felállítása a következő volt:

Nyárád menti polgármesterek:

Karcsony Károly (Rocky), Nyárádgálfalva-kapus; Tóth Sándor csk., Nyárádszereda polgármester, Keresztesi Barna, Nyárádszereda alpolgármestere, Benedekfi Csaba, Bere polgármestere, Balogh István, Csíkfalva polgármestere, Barabási Ottó, Székelyhódos polgármestere, Barabás Lóránt, nyárádszeredai tanácsos, és id. Veress Zoltán, egykori C-osztályos nyárádszeredai labdarúgó-mezőnyjátékosok.

MÚRE:

Szucher Ervin csk.-kapus; Karácsonyi Zsigmond, Nagy Miklós Kund, Vajda György, Farczádi Attila, Czimbalmos Ferenc-Attila, Czimbalmos Csaba  és id. Veress Zoltán -mezőnyjátékosok.

Gólszerzők: Farczádi Attila (5), Czimbalmos Csaba (2), Nagy Miklós Kund, Czimbalmos Ferenc és id. Veress Zoltán, illetve Keresztesi B.

Csütörtökön a MÚRE együttese, a Víkendtelepi füves pályán visszavágni próbál a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tanári karának, a 2012-es, 3-2 arányú vereségnek.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 834

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.