Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Menesztették Adrian Falubot, az ASA vezetőedzőjét

Központ október 2, 2014 Uncategorized

falubMenesztették Adrian Falubot, az ASA vezetőedzőjét

A vasárnapi, 9. fordulóbeli, Craiován elszenvedett minimális gólarányú vereség végzetesnek bizonyult Falubnak, az ASA vezetőedzőjének, akit hétfőn délután menesztettek állásából.  A klub vezetőtanácsában szavazásra bocsátott kérdést, miszerint Adrian Falub távozzon-e az ASA vezetőedzői posztjából, mind a nyolc vezetőtanácsi tag jóváhagyta. Falubot Cristian Pustai, a Medgyesi Gaz Metan és a Târgu Jiu-i Pandurii volt vezetőedzője váltja. Eddig tíz 1. ligás együttes váltott edzőt a 2014-2015-ös őszi idény első kilenc fordulója során (Ceahlăul Piatra Neamţ, Galaci Oţelul, Viitorul Voluntari, Brassói FC, CS U Craiova, Jászvásári CSMS, Petrolul Ploieşti, Kolozsvári U, Marosvásárhelyi ASA és Bukaresti Rapid).

Adrian Falub Sabăut váltotta a csapat kispadján 2014. március 25-én, majd sikerült feljuttatnia az 1.ligába.

Falub már korábban is tevékenykedett a Maros-parti városban, ugyanis a 2009-2010-es idény végén is sikerült az élvonalba kerülnie az ASA elődjével, a FCM-vel. Igaz, akkor az 1. ligában csak hat fordulóig volt a csapat vezetőedzője.

Mindamellett, hogy az ASA idei célkitűzése a kiesés elkerülése, Falub edzősége alatt az ASA 15 pontot gyűjtött be a kilenc forduló alatt a lehetséges 27-ből (7 pont választja el az első kieső helytől), az együttest feltornáztatta a 6. helyre (4 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség a mérleg), és a Románia-kupasorozatban is a nyolcaddöntőig jutott a csapat, miután 4-1 arányban felülmúlta a Chiajnai Concordiát.

Az ASA hazai pályán három győzelmet és egy döntetlent ért el.

Miért menesztették Falubot?

Negatívumként kell elkönyvelni, hogy a dési illetőségű vezetőedzővel az ASA több, gyengébb képességű együttessel szembeni nyerhető mérkőzésen is pontot vagy pontokat vesztett ( a Kolozsvári U elleni 0-0 hazai pályán az 1. fordulóban, az 5-ik fordulóbeli FC Brassó elleni 2-1-es vereség idegenben és a CSM S Iași otthonában 2-2-es döntetlen a 7. fordulóban), emellett a Rapid meg a FC Botoșani ellen is a találkozó utolsó perceiben sikerült győzelmet jelentő gólt szerezni, Amauri villanásainak köszönhetően.

Brassói veresége után másodszor kapott ki az ASA a bajnokságban (a Craiova otthonában) az egyik leggyengébben sikerült meccsén, amelyen a vásárhelyi labdarúgók csupán két kapura lövést jegyeztek, sőt az oltyánok tíz emberrel fejezték be a találkozót, miután a gólszerző argentin Pablo Brandan piros lapot kapott gáncsolásért.

A vezetőség a döntést azzal magyarázta, hogy a csapat nem mutatott látványos játékot az eddigi mérkőzéseken, és több alkalommal is csak a hajrában harcolta ki a győzelmet.

Falubot meglepte a döntés, nem számított rá, hiszen jól haladtak céljuk felé, hiszen sokkal jobb pozícióban vannak, mint tervezték:

,,Meglepett a vezetőség döntése, nem volt erre utaló jel. Pustai még jött a hazai mérkőzéseinkre, de ennyi. Bizalommal dolgoztunk, a tervezettnél jobban teljesítettünk, ezért sem gondoltam arra, hogy meneszthetnek. A vezetőtanácsi gyűlés után hívtak, akkor értesítettek a fejleményekről. Beszéltünk a pénzről is, szerintem becsületes emberek, remélem, minden az ígéretek szerint alakul. Sok áldozatot hoztam, sokat dolgoztam, jó eredményeink voltak. Tulajdonképpen két célom volt: feljuttatni az együttest az első ligába, és utána megkapaszkodni ott. Jól ment a játék, jó volt a hangulat a csapatnál, erős karakterű és jó játékosokkal dolgozhattam.  Megkérdeztem, mi az oka a menesztésemnek? Azt mondták, a csapat játéka nem volt látványos. Ezt mondták nekem…” – mondta Falub a sajtónak.


Ki is az ASA új edzője?

pustaiA 49 éves medgyesi születésű Cristian Dumitru Pustai 1986-ban kezdett futballozni a Nagyszebeni Șoimii ifjúsági csapatánál, majd 1987-1995 között a Medgyesi Gaz Metan, 1995-1998 között a Gyulafehérvári Unirea és 1998-2000 között a Dícsőszentmártoni Chimica együttesének volt a játékosa, amely együttesek színeiben 170 gólt rúgott.

Edzősködni Dícsőszentmártonban kezdett az 1999-2000-es bajnoki évadban, amikor az alakulat edző-játékosa lett. Az évben a 2. ligában szereplő Chimica színeiben Pustai csapattárs volt többek közt a marosvásárhelyi Olah Györggyel (a CSMS Iași együttesében szereplő Olah Adrian bátyja), aki évekiG az egykori AS Armata együttesének is tagja volt.

2000-2007 között Dicsőszentmártonban edzősködött (időközben Medgyesen matematika tanárként is tevékenykedett), majd 2007-2013 között a Medgyesi Gaz Metan edzője volt, aztán a Târgu Jiu-i Pandurii-t is edzte 2014. március 23-ig.

A Gaz Metannal érte el edzői karrierjének csúcsát, amikor a 2007-2008-as bajnoki idény végén feljutottak az 1.ligába, majd a 2011-2012-es idényben az Európa Ligában is érdekelt volt az együttes.  

Annak ellenére, hogy a Rapiddal is hírbe hozták, Pustai az ASA-val kötött szerződést.

A neheze csak ezután következik…

Bizonyos információk szerint Pustai már hétfő estétől Marosvásárhelyen tartózkodott, és megkezdte a tárgyalásokat az ASA vezetőségével. Eredetileg Pustai Bukarestbe készült, hogy a Rapid vezetőivel tárgyaljon.

Nagyon nehéz időszak következik az ASA számára, amely a következő egy hónapban három nehéz meccset játszik majd: hazai pályán a Kolozsvári CFR-t fogadja, aztán idegenben lép pályára a Târgu Jiu-i Pandurii otthonában, majd a bajnoki címvédő Bukaresti Steaua együttesét látja vendégül. Hétfőn 21 órától a kiváló formában levő kolozsvári vasutasok érkeznek a Sziget utcába.


Share Button
Ennyien olvasták: 254

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.