Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Minőségben és régiségben is felnőtté vált a TDK

Központ március 24, 2011 Egyéb kategória

Minőségben és régiségben is
felnőtté vált a TDK

tdk

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáját, melynek ezúttal is a Kultúrpalota adott otthont. A létszámban és tartalomban is évről évre egyre színvonalasabb eseményen a három nap alatt (március 17–19.) nem kevesebb mint 280 dolgozat került bemutatásra.

A csütörtökön startoló konferencián 19 témakörbe csoportosították az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti tudomány egyes ágait kutató bemutatásokat. Amint minden évben, idén is voltak közkedvelt és kevésbé népszerű szekciók. Az általános sebészet ezúttal is tarolt 22 dolgozattal, de a bemutatott dolgozatok számszerű adatai alapján a hallgatók szép számmal érdeklődnek az élettan, a kardiológia, a gyerekgyógyászat és a nőgyógyászat iránt. Szokás szerint idén is sok magyarországi diák hozta el dolgozatát a marosvásárhelyi tudományos szesszióra. A 88 külföldi diák előadása nem csak a színvonalat javítja és nemzetközivé minősíti, de segít felvenni a versenyt, összemérni a két ország orvosi és gyógyszerészeti képzésének eredményeit. A rendezvény nívóját emelték a meghívott professzorok tudományos előadásai, melyeket minden évben nagy érdeklődés övez a hallgatók és az egyetem professzorainak körében egyaránt.
A szombati záróesten a díjátadást megelőzően a szervezők nevében Domokos Edit értékelte a rendezvényt, és örömét fejezte ki, hogy nem csupán a bemutatott dolgozatok száma, de a hallgatóság létszáma is az egyre fokozódó érdeklődést mutatja, ami számukra elégtételt nyújt a befektetett munkáért. A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség nevében az egyesület elnöke, Hlavathy Katalin mondott köszönetet a résztvevő diákoknak, a tanároknak, meghívott előadóknak, a hallgatóságnak és a szervezőknek, hogy az MMDSZ legrégebbi rendezvényét idén is sikerrel zárhatták.
Dr. Nagy Örs, az egyetem prorektora rámutatott, a konferencia a szervezői készség minősítése mellett, a diákok tudományos munkáját, de ugyanakkor az oktatói munka eredményességét is jelzi. Ezúttal is bebizonyították, a MOGYE diákjai alkotóképesek, és fel tudják venni a versenyt ebben a nehéz, de hálás szakmában, és reményét fejezte ki, hogy a megszerzett tudást és értékeket majd itthon fogják hasznosítani.
A rendezvény záróakkordjaként vasárnap a Tordai-hasadékhoz és sóbányához kirándultak mindazok, akiknek a tudománynak szentelt három nap után az élményekkel teli, kötetlen együttlét is fontos volt.

Share Button
Ennyien olvasták: 272

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.