Központ
2017. december 15. péntek, Valér
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Borús
Holnap
Borús
Borús
Vasárnap
Borús

Nem először kapott politikai kosarat Eckstein

Központ január 14, 2011 Egyéb

Nem először kapott politikai kosarat Eckstein

Nem adtak szót a Bihar megyei szervezet küldöttgyűlésén Eckstein-Kovács Péternek, az RMDSZ elnöki tisztségéért induló szenátornak. Bár Eckstein több ízben is hangot adott óhajának, mi­szerint részt szeretne venni minden olyan gyűlésen, ahol széles körben ismertetheti elnökjelölti programját, a bihari szervezet a január 8-i küldöttgyűlésre megtagadta felszólalási kérelmét.

Az elutasító válaszra a szenátor sajnálatát fejezte ki, hogy egyes megyei szervezetek magatartásukkal megfosztják a küldötteket, hogy megismerjék a jelölteket és informálódjanak elképzeléseikről, céljaikról.
„Furcsállom a dolgot, hiszen tudomásom szerint mindkét jelölt bejelentette a szándékát, miszerint felszólalna a küldöttgyűlésen, de nem hagyták, hogy a küldöttek megismerjék a jelöltek elképzeléseit. Ez azért is érint érzékenyen, mert ezt még két hasonló eset előzte meg Szilágy és Hunyad megyékben, ahol viszont egyedül én voltam a szenvedő alany” – nyilatkozta Eckstein. Az államfő kisebbségügyi tanácsosa továbbá kifejtette, azért is érzi vesvzteségnek a felszólalástól való megfosztást, mivel egy megyei szervezet életében a küldöttgyűlés a legnépesebb fórum, és ez egy jó alkalom lett volna a legtöbb képviselő és RMDSZ-tag előtt beszélni terveiről, elképzeléseiről.
Eckstein bizakodva tekint a megmérettetésre, hiszen vannak, ahol nyitottak a változásra: „Ami biztató, hogy nem mindenütt viszonyulnak elutasítóan, a székelyföldi RMDSZ-szervezetekkel már egyeztetünk a jövőbeli találkozásokról, tehát ott teljesen másként fogadnak, mint ez a néhány szervezet.”
Programjában az elnöki tanácsos az erdélyi magyarság politikai képviseletét, a kormányzati szerepvállalást, valamint a civil és politikai szer­vezetek, a magyarországi és romániai pártok felé való nyitást szorgalmazza.
Miközben a bihari szervezet elutasította az eddigi két jelölt felszólalását, értesüléseink szerint Cseke Attila egészségügyi miniszter személyében saját jelölt indításában gondolkodnak, akit a három megye – Bihar, Szilágy és Szatmár – közösen támogatna.


Share Button
Ennyien olvasták: 174

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.