Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Nem lesz népszavazás Maros megyében

Központ július 15, 2011 Egyéb kategória

Nem lesz népszavazás Maros megyében

msEgyelőre nem kérik ki a Maros megyei lakosok véleményét arról, hogy egyet­értenek-e az államelnök által javasolt régióátszervezéssel vagy sem – döntött a Maros Megyei Tanács július 7-i rendkívüli közgyűlésén. A határozat-tervezetet, mely egy referendum megszervezésére vonatkozott, június 29-én az ellenzéki Szociálliberális Szövetség (USL) terjesztette a tanács elé, ám ezt 2 tartózkodással, 18 ellen-, valamint 14 igen szavazattal elutasították, így elmarad a július 31-re tervezett népszavazás.

– Attól eltekintve, hogy nem szavaztuk meg a referendum kiírását, komolyak vagyunk és fontosnak tartjuk ezt a problémát. Mindenképp ki kell kérni a lakosság véleményét, viszont előtte tárgyalásokra van szükség. Meg kell beszéljük, hogy milyen következményekkel járna Maros megye megszüntetése. Akkor kell referendumot szervezni, amikor ott az ideje – fogalmazott Lokodi Edit, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A szavazást megelőzően sor került a megszokott politikai vitára, ahol az USL képviselőinek alkalmuk volt megindokolni, miért tartják fontosnak és szükségesnek a népszavazást, míg a kormánypártiak annak fölöslegessége mellett kardoskodtak. Az ülésen részt vett Ciprian Dobre parlamenti képviselő, aki hangot adott nemtetszésének azzal kapcsolatosan, hogy mindössze a voksolást követően kapott szót. Dobre kifejtette, a Maros megyei lakosoknak alkalmuk lett volna bebizonyítani, hogy nem értenek egyet a megyehatárok módosításával.

Lokodi indokolatlannak vélte 1,3 millió lej kiadását, ugyanis az ügy legközelebbi tárgyalására csak az őszi parlamenti ülésszakban kerül sor. „Amikor az USL benyújtotta a határozat-tervezetet, még aktuális volt a téma, de ma már nem az, hiszen országos szinten is elhalasztották annak megvitatását” – összegzett az elnök asszony.


Share Button
Ennyien olvasták: 305

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.