Központ
2017. november 25. szombat, Katalin
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Borús
Vasárnap
Borús
Eső
Hétfő
Eső

Nem lesz népszavazás Maros megyében

Központ július 15, 2011 Egyéb

Nem lesz népszavazás Maros megyében

msEgyelőre nem kérik ki a Maros megyei lakosok véleményét arról, hogy egyet­értenek-e az államelnök által javasolt régióátszervezéssel vagy sem – döntött a Maros Megyei Tanács július 7-i rendkívüli közgyűlésén. A határozat-tervezetet, mely egy referendum megszervezésére vonatkozott, június 29-én az ellenzéki Szociálliberális Szövetség (USL) terjesztette a tanács elé, ám ezt 2 tartózkodással, 18 ellen-, valamint 14 igen szavazattal elutasították, így elmarad a július 31-re tervezett népszavazás.

– Attól eltekintve, hogy nem szavaztuk meg a referendum kiírását, komolyak vagyunk és fontosnak tartjuk ezt a problémát. Mindenképp ki kell kérni a lakosság véleményét, viszont előtte tárgyalásokra van szükség. Meg kell beszéljük, hogy milyen következményekkel járna Maros megye megszüntetése. Akkor kell referendumot szervezni, amikor ott az ideje – fogalmazott Lokodi Edit, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A szavazást megelőzően sor került a megszokott politikai vitára, ahol az USL képviselőinek alkalmuk volt megindokolni, miért tartják fontosnak és szükségesnek a népszavazást, míg a kormánypártiak annak fölöslegessége mellett kardoskodtak. Az ülésen részt vett Ciprian Dobre parlamenti képviselő, aki hangot adott nemtetszésének azzal kapcsolatosan, hogy mindössze a voksolást követően kapott szót. Dobre kifejtette, a Maros megyei lakosoknak alkalmuk lett volna bebizonyítani, hogy nem értenek egyet a megyehatárok módosításával.

Lokodi indokolatlannak vélte 1,3 millió lej kiadását, ugyanis az ügy legközelebbi tárgyalására csak az őszi parlamenti ülésszakban kerül sor. „Amikor az USL benyújtotta a határozat-tervezetet, még aktuális volt a téma, de ma már nem az, hiszen országos szinten is elhalasztották annak megvitatását” – összegzett az elnök asszony.


Share Button
Ennyien olvasták: 120

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.