Központ
2017. szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Borús
Hétfő
Borús
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Nyaralási tippek politikusaink részére

Központ július 15, 2011 Egyéb

 Nyaralási tippek politikusaink részére

A megterhelő közéleti munka bizonyára leköti politikusaink minden percét. Ilyenkor, nyár elején, még az is előfordulhat, hogy nem jut idejük vakációs programjaik előkészítésére. Tekintettel a továbbra is fennálló gazdasági válságra, következzen néhány költségkímélő „last-minute” ajánlat.

A környezetvédelmi miniszternek egy Nyugat-Európából származó „second-hand” lakókocsiban, a marosvásárhelyi RAR székhelyén eltöltendő 10–15 napos üdülést javasolunk. Ezáltal közelebbről is megtudhatja, mi a véleményük a munkájáról azoknak, akik külföldről használt járművet hoznak be az országba. Ugyanakkor első kézből (pontosabban első lélegzetvételből) tudomást szerezhet a város „ipari büszkeségének”, a vegyipari kombinátnak a károsanyag-kibocsátásáról. Garantáltan politikai stratégiát fog változtatni egy ilyen élménydús nyaralás után!

„Neptunos” politikusaink részére egy Fekete-tengeri nyaralás lenne a megfelelő. Fel kellene térképezzék a román tengerpart mai romos állapotát. Ugyanakkor nosztalgiázhatnak a „Neptuni találkozó” óta eltelt „diadalmas” politizálás emlékei felett. Pontosabban kiszámolhatják, hány évig, hónapig és napig voltak eddig hatalmon. Amilyen romos állapotba jutott a román tengerpart (senki sem megy oda, inkább Bulgáriába vagy a világ bármelyik más pontjára utazik árkon-bokron keresztül), olyan mély válságba jutott mára „érdekképviseleti szervezetünk” is. Minél több időt töltenek a kormányon, annál nehezebben fogják a szervezetük hitelességét visszaszerezni. Mint a tengerparti romos szállodákat, úgy kell majd az

RMDSZ-t is a romjaiból újjáépíteni. Vagyis első lépésként az alapjáig le kell bontani. A román tengerparti állapotok talán érthetőbbé teszik a mára kialakult politikai helyzetet. A szálloda-tulajdonosok is azt hitték, hogy a hazai turisták mindörökké náluk fognak nyaralni. Mélységesen tévedtek.

Az egészségügyi miniszternek nem javasolhatjuk, hogy a hazai tájakon töltse el a szabadságát. Tudjuk, hogy nagyon sokba kerül a távoli országokba való kiutazás, de meg kell értenie, hogy itt Romániában állandó zaklatásnak lenne kitéve. Az ország összes állampolgára kapott már valamilyen „pofont” az egészségügyi rendszertől, és hiába van a felismerés, hogy nem minden hibáért ő a felelős, az emberek indulatossága nem ismeri a logikát. Emiatt javasoljuk, hogy lehetőleg olyan helyre utazzon, ahol nyugodt lehet afelől, hogy nem találkozik román állampolgárral. Sőt, a biztonság kedvéért, jobb, ha egyáltalán nem lesz emberi lény körülötte. Próbálkozzon egy lakatlan szigettel vagy a trópusi őserdőkkel.

A miniszterelnök-helyettes úrnak egy fehéregyházi meditációs-romantikus nyaralást ajánlunk. Közhelynek tűnik, de a szerelem mindennél fontosabb. Pontosabban a szabadság és a szerelem. Mi lett volna, ha a nemzet költője nem ragad kardot és nem megy el a fehéregyházi csatába? Minden bizonnyal ma sokkal több Petőfi-vers gazdagítaná a nyelvünket. A forradalom pedig (kockáztassuk meg ezt a le nem ellenőrizhető feltételezést) valószínűleg ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott volna le. Itt az ideje, hogy újból tollat ragadva levonuljon a csatamezőről. Amíg még nem késő. Kár lenne a költői tehetségét veszni hagyni.

Share Button
Ennyien olvasták: 82

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.