Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Továbbtanulás okos választás alapján

Központ április 14, 2011 Egyéb kategória

Továbbtanulás okos választás alapján

temsHárom megye tizenhat oktatási intézménye jelentkezett kínálatával a Marosvásárhelyen premierként megrendezett Oktatási Vásárra. A Transilvania Business gazdasági szaklap által szervezett rendezvény három napon át, április 8–10. között várta a középiskolába, illetve egyetemre készülő végzős diákokat.

Maros, Kolozs és Szeben megye középiskolái és egyetemei várták az érdeklődőket Marosvásárhely központi malljába, információkat, tapasztalatokat osztottak meg saját intézményükről. Külön standnál lehetett érdeklődni az Orvosi és Gyógyszerészeti, a Petru Maior, a Babeş–Bolyai marosvásárhelyi fakultása, a Színháztudományi, a Dimitrie Cantemir, valamint a szebeni Lucian Blaga egyetemekről. Jelen voltak többek közt a Gheorghe Marinescu és a Dimitrie Cantemir posztlíceumok, a Bolyai Farkas, az Unirea, a Papiu Ilarian líceumok és a Szász Adalbert Sportlíceum, a Constantin Brâncuşi és Gheorghe Marinescu iskolaközpontok. A péntek déli megnyitón a városvezetőség, a tanfelügyelőség illetékesei, valamint az egyetemek vezetői jelenlétében adták át a terepet az érdeklődő diákok számára.

„Úgy gondoltuk, ez egy jó lehetőség az egyetemek, posztlíceumok és líceumok számára, hogy bemutassák kínálatukat, találkozhassanak a jövőbeli diákokkal és egyetemistákkal, szóba állhassanak a nyolcadikos és tizenkettedikes tanulókkal, beszélhessenek az oktatási ajánlatukról, az anyagi és logisztikai lehetőségekről, mindarról, ami a lehetséges célközönségüket érdekli” – mondta a projekt menedzsere, Florin Marcel Sándor, a Transilvania Business folyóirat marketingigazgatója.

Claudiu Maior alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést, aminek legnagyobb erényét abban látja, hogy a konkurencia megteremtése által sikerült haladást elérni, ezúttal az oktatás terén is. „Azt hiszem, a legfontosabb, hogy sikerüljön meggyőzni a tizenkettedikes diákokat, hogy a marosvásárhelyi felsőoktatási kínálatból válasszanak, hiszen szerencsére van mivel büszkélkednünk. Ami pedig a líceumokat illeti, bátran kijelenthetem, van mivel dicsekednünk.”

A rendezvényt méltatta továbbá Viorel Socol tanfelügyelő-helyettes, Liviu Marian, a Petru Maior Egyetem rektora, Leonard Azamfirei, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem orvosi karának dékánja, Gáspárik Attila, a Színháztudományi Egyetem rektora, Doina David, a Dimitrie Cantemir Egyetem részéről, valamint Alexandru Todoran, a szebeni Lucian Blaga Egyetemről.

A felszólalásokat követően a főszerep a diákoké volt, akik végigjárva a standokat, feltérképezhették a jövő évi oktatási kínálatot, mérlegelhettek a lehetőségek közt, keresgélhettek a több száz ajánlatból, vagy a már kiszemelt intézmény felől érdeklődhettek közvetlen környezetben. A háromnapos rendezvényen az odalátogató tanulók nyereményjátékban is részesültek, a 2500 lej értékű tombolán a diákok között hasznos felszereléseket: adathordozókat, táskákat, hátizsákokat sorsoltak ki.


Share Button
Ennyien olvasták: 324

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.