Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

PletyKalap

Központ június 24, 2011 Egyéb kategória

pletykaPletyKalap

Florea felborbolyta a kedélyeket. Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök írásban reagált Dorin Florea azon nyilatkozatára, mely szerint őkelme nem támogatja Maros, Hargita és Kovászna megyék egy régióba történő besorolását, mivel utóbbi kettő túl szegény. „Ez pontosan olyan eset, mint amikor valakinek dolgozni kell mennie többedmagával, mert biztosan nem két fogyatékost (a polgármester által használt szó: handicapat) választ maga mellé, hogy együtt lássanak munkához” – mondta Florea. Borboly Csaba erre imígyen riposztált: „Kicsit szomorúan vettem tudomásul, hogy Florea nem akarna velünk, fogyatékos székely megyékkel társulni. Én ugyanis azt gondolom, hogy jó páros lehetnénk. Lehet ugyanis, hogy nekünk, székelyeknek, testi fogyatékosságunk van, ám csavaros az észjárásunk, míg a nagy egészségnek örvendő Florea úrnak megvan ugyan mind a két keze, van hozzá két lába, s a feje is ott van a nyaka tetején, ám a hiányossága a fejéhez, pontosabban a fejében levőkhöz kötődik. Így aztán a társulásba mi vihetnénk az észt, ő meg hozhatná az erőt, s így már egymást kiegészítő pár lehetnénk.” Igen, egy parasztot valahogy így kell helyretenni: elegánsan, szellemesen, finoman alázva; Csaba rulez!

Bioszóra a legfölsőbb, illetve a legbelsőbb szinteken. Felmentette a bíróság azt az amerikai biosztanárnőt, aki az egyik diákjával szexelt, pedig odaát nem nézik valami jó szemmel az ilyesféle mutatványokat: dugtak már rács mögé olyan tanárt is, aki nagykorú tanítványával nyikorgatta a kanapét, ráadásul annak beleegyezésével. Épp ezért igencsak meglepő, hogy a 38 éves Carrie Shafer ügye felmentéssel végződött, pedig diákja, akivel rajtakapták, mindössze 17 éves volt a maszatolás idején. Úgy buktak le, hogy a zsaruk felfigyeltek a szabálytalanul, rokkantak számára fenntartott helyen parkoló kocsira (azért ez nem semmi: simán beállni mozgássérült helyére is szemtelenség, de ráadásul kupakolni is, hát ahhoz már tényleg pofa kell), melynek ablakai teljesen be voltak párásodva, és egyszer csak egy használt óvszer is kirepült belőle; hiába, na, ahol gyalulnak, ott hullik a forgács. Nem tudjuk, hogy az egyébként igen szemrevaló, bögyös szőke tanár néni mit mondott a járőrnek, azt viszont igen, hogy mit kellett volna: „nem csinálunk mi semmi különöset, biztos úr, csak a gyermek nem vágja résmentesen a szaporodás fejezetet, és most éppen korrepetálom”.

Az igazi Lassie. Még mindig Amerika; igaz, hogy ez Vásárhelyi Plety-kalap, de mit csináljunk, ha itt csak elvétve történnek érdekes dolgok, kénytelenek vagyunk vigyázó szemünket tengerentúlra – is – vetni néha. Szóval, az amerikai Birmingham (merthogy van angliai is ám) városkán pusztító erejű tornádó söpört végig nemrégiben, amely elől egy kutyus a gazdái garázsában keresett menedéket, csakhogy ez a forgószelet hidegen hagyta: felkapta az építményt tetőstől, ebestől, és jó pár kilométerrel, azaz mérfölddel odébb költöztette. A kényszerű repülés, de főleg landolás következtében a kutyulinak mindkét mellső lába tropára ment, de a szőrmókot nem zavarta különösebben eme kis testi kellemetlenség: a maradék két lábán, illetve orrán-hasán csúszva hazavonszolta magát, haza bizony; otthon szépen lefeküdt a lábtörlőre (ami valszeg oda volt hegesztve), és várta az időközben rokonokhoz vagy menhelyre kényszerült gazdikat. Akik meg is érkeztek aztán, megnézendő, hogy mi maradt a házukból…, rá vagy jó három hétre. Természetesen a kedvencüket már rég el- és megsiratták, nem kicsi volt hát az öröm, amikor meghallották a jól ismert vakkantásokat. Nem is lenne amcsi a sztori, ha nem végződött volna happy enddel: Masont – így hívják a hű vakarcsot, akárcsak az egyik leghíresebb ottani sorozatgyilkost – elvitték egy kutyamenhelyre, ahol sikeresen megműtötték, és addig gondozzák is, amíg a károsultak új otthont nem építenek. De mielőtt még bárki is zsebkendőért nyúlna: a négylábút elsősorban az ösztöne vitte haza; a hűség, ragaszkodás, szeretet emberi fogalmak. Vagy ki tudja…

Good bye, Shrek! Elpusztult Shrek, a világhírű új-zélandi birka. A merinó juh még évekkel ezelőtt, 2004-ben vált ismertté, amikor elszökött a birkanyírás elől, és hét évig bujkált a hegyekben. Amikor megtalálták, hatszor akkora bundája volt, mint egy átlagos birkának. Megnyírását élő adásban közvetítették a televíziók, még a CNN is, amikor egy profi birkanyíró szabadította meg a mintegy huszonhét kiló birkaszőrtől, ami húsz öltöny előállításához lett volna elég, de gazdája inkább elárvereztette. Az új-zélandiak gyorsan a szívükbe zárták a renitens állatot, még Helen Clark akkori miniszterelnök is „fogadta” Wellingtonban, sőt, Shrek gyerekkönyvek és jótékonysági események főszereplője lett. A tervek szerint szülőfalujában bronzszobrot fognak állítani neki. Béééééke poraira!

Szexfülkék. A városi tanács köztéri szexfülkéket tervez elhelyezni, hogy megsegítsék a legális prostitúció „helyigényét”; no, nem a vásárhelyi tanács, hanem a zürichi, de azért nem árt tudni, mert ott jártunkkor esetleg telefonfülkének találjuk nézni őket, és aztán igencsak meglepődünk, hogy nem a pénzérménk nyelődik el. Vagyis, hamarosan nem kell motelbe menni, a kocsi hátsó ülését vagy a gyorsétterem mosdóját „bepiszkítani” Zürichben, ha valaki gyorsan szeretné csillapítani szexuális étvágyát: Altstetten városrészben fog felállítani a városi tanács tíz darab szexfülkét, majd igény szerint bővítik a különleges utcabútorokat, melyek higiénikusabb alternatívát kínálnának mind az ügyfelek, mind a testkereskedők számára, és kordában tartják – legalábbis az elképzelés szerint – az utcai intimtornát. Az még nem világos, hogy pontosan miben állna a higiénia, és hogyan tisztítanák a hancúrkabinokat, illetve az is kérdéses, hogy csupán „üzleti” célra lehet-e majd használni, vagy szerelmespárok is elvonulhatnak a fülkékbe. Utóbbi viszont nem túl sanszos, mármint, hogy helyi párocskák is igénybe vennék, hiszen a svájci fiatalok aligha küszködnek a „van is kivel, van is mivel, csak nincs hol” problémával.

Japcsi tapsifüles…, izé, tapsifületlen. Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a márciusban rakoncátlankodó fukushimai atomerőmű közeléből: a sugárzás hatására mutáns állatok jönnek világra. Például a napokban egy kis nyúl született Namie városában, a katasztrófa helyszínétől harminc kilométerre. A csöpp rágcsáló egészséges, egyetlen gond van vele csupán: mindkét füle hiányzik. A nyuszi gazdái azonban boldogok, hogy kis kedvencük életben maradt, a környéken élők viszont egyre jobban rettegnek, ugyanis a legújabb mérés szerint a sugárzási dózis akkora, amekkorát eddig még soha nem mértek. Az sem valami megnyugtató, hogy a helyi állatkertben egyre-másra születnek bizarrabbnál bizarrabb állatok; csak az elmúlt hónapban olyan mutánsok láttak napvilágot, mint például kockás zebra, narancssárga flamingó, háromfejű vadmalac, teknőtlenbéka, ollótlan rák, de született már kiégett szentjánosbogár, zárlatos rája, görbetükörponty és kétszáz lábú százlábú is.

Való Világ 5. Alig ért véget a Való Világ 4, hamarosan indul az újabb széria, ám okulván abból, hogy az érdektelen és unalmas játékosok miatt a legtöbbször egyszerűen nézhetetlen volt a műsor, ezúttal kissé körültekintőbben válogatták ki a leendő szereplőket. Ismerkedjünk meg néhányukkal (hetente egy játékost mutatunk be, mert ők is szerre költöznek be a villába):
Marci bácsi, 77 éves, nyugdíjas postás. Hajlott kora ellenére igen jó erőben van, bár már 35 éve impotens, mert egyszer nem vette észre a kerítés mögött lapuló dobermant, aki leharapta a zacskóját. Addig se volt egy nagy kutyabarát, de az incidens óta az ebek nyüszítve menekülnek, amikor meglátják, mert a disznóperzselője nélkül ki sem mozdul otthonról. A macskákat se szereti, csak nyárson. Azért jelentkezett a Való Világba, mert otthon unatkozik. Éjszakára az ágyhoz fogják láncolni, mivel alvajáró és piromániás, egyszer álmában rágyújtotta a parókiát a református papra. A bélműködése már nem az igazi, egyfolytában rotyog, de káromkodik és lop is. Ha ő nyer, akkor a pénzből rendbe hozatja a férfiasságát vagy átoperáltatja magát nővé, még nem döntötte el. Néha rájön a hoppáré, olyankor pucéran szaladgál, és állathangokat utánoz.

Share Button
Ennyien olvasták: 350

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.