Központ
2020. november 24. kedd, Emma

PletyKalap

Központ július 7, 2011 Egyéb kategória

pletykaPletyKalap

 Sej, de cigánysoron nem merek eljárni, sok a roma, de meg találnak verniJúnius 24-én reggel korán gépkocsik, teherautók, munkagépek jelentek meg a Hidegvölgyben. A Marosvásárhelyi Helyi Rendőrség szervezte akciónak az volt a célja, hogy lerombolják a negyed szomszédságában épített tákolmányokat, kalyibákat. Nem a „mi” hidegvölgyi pajtásainkról vagyon szó, hanem más vidékekről érkezett cigókról.

A polgármesteri hivatalban dolgozó Costea Tibor, a romák képviselője elmondta, a hidegvölgyiek örülnek, hogy elköltöztetik a jövevényeket. „A városban mindig azt mondják, hogy a hidegvölgyiek tolvajok, rablók. Ez nem igaz. Mindenkinek van tisztességes munkája. Azok okozzák a problémákat, akik a jobb élet reményében ide jöttek, és a megkérdezésünk nélkül letelepedtek. Ahogy a polgármester úr is mondta: menjen mindegyik haza, a saját településére, és tud segíteni ott nekik az ő polgármesterük is”. Igen ám, csak hiába a látványos eksön: az import réti négereknek nem akaródzott eldzsesszelni, és a kotorékaikat se engedték bántani. Még mielőtt a hivatal emberei nekifoghattak volna a dózerolásnak, egyre több buckalakó érkezett a helyszínre, a máriskók pedig arra biztatták őket, hogy dobálják meg kővel a zsarukat meg a sajtósokat. Aztán amikor a buldózerrel nekimentek az egyik kartonvillának, elszabadult a pokol: az építmény recsegett-ropogott, a csürhe óriási zajt csapott, amire a helyi rendőrség vezetője leállította az akciót, és a sajtó képviselőit – hogy senkinek ne essen baja – távozásra kérte, illetve szólította fel. „A napokban folytatjuk az akciót, amíg eltakarítjuk az összes illegális építményt” – mondta a vert sereg kapitánya. Kíváncsian várjuk…

 Kicsi, rózsaszín, forog, és eszeveszetten kaparja az üveget, mi az? Szó szerint megsütötte gyermekét egy elmebuggyant nő Kaliforniában: betette a mikróba, majd hagyta, hogy halálra égjen. A 29 éves Ka Yangot a gyermek halála után három hónappal tartóztatták le, a rendőrségnek ugyanis ennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy megállapítsa, pontosan mitől származnak a kicsi testén található égési sérülések (román szakikkal dolgoztat a kaliforniai rendőrség, vagy mi a rosseb?). A gyermek holttestét március közepén találta meg a rendőrség a család lakásán, egy rokon jelentette az esetet. A hatóságok tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, mi vitte rá az anyát, hogy beküldje a csöppséget a mikróba, és megsüsse (akkor segítünk mi: esetleg nem lehet az, hogy… nem normális?). A gyermekvédelem a dilis Ka Yang másik három kisfiát elhelyezőközpontba vitte; a fiúk három, négy és hat évesek, ezért nem teljesen értjük, hogy miért, hiszen azok már nem férnének be a mikróba, legalábbis egy darabban…

 Pszichiátriai klinikán kezelik Győzikét. Jó, jó, de miért vártak vele ennyit?

 Szexbotrány a Babeş–Bolyain. Hatalmas botrány tört ki a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaságtan karán: Ilie Parpucea, statisztikát és matematikát oktató tanár félmeztelenül akarta rávenni az egyik diáklányt, hogy az átmenő jegyért cserébe engedje be az éltes korú macit a málnásba. A végzős egyetemista lányt már ötödször vágták el a vizsgán (a kis agytröszt); licencvizsga előtt a lány a tanártól kért segítséget és könyveket, mire az öreg harcos ajánlatot tett neki. „Azt mondta, megoldjuk a dolgot, és hogy ne legyek naiv” – nyilatkozta a naiv. A bentlakási szobába érve a tanár úgy érezte, sínen van, és vetkőzni kezdett, ám a csaj nem fogadta el a 61 éves professzor meredező ajánlatát, hanem lefilmezte, amint félmeztelenül próbálta elcsábítani. A videót az egyetem vezetősége is látta, dr. Dumitru Matiş úgy nyilatkozott, szomorú az eset, nem várt ilyesmit (tényleg?). Folyik a vizsgálat, a kanos profot átmenetileg felfüggesztették, aki egyébként tagad, sőt, azt állítja, a bige ajánlkozott. Ami, lássuk be, nem túl életszerű, de azért nem is zárható ki, mert mi van, ha tényleg, csak utólag meggondolta magát? Egyébként az egyetemeken az ilyesmi sokkal gyakoribb, mint ahogy azt sokan gondolnák, mit kell ezen úgy felháborodni? Álszent, prűd népség, pfúj!

 Ágyban, létrák közt… Ágyban heverészni jóval balesetveszélyesebb, mint létrán egyensúlyozni: háromszor annyian esnek ki ágyból, mint ahányan lezuhannak létráról Nagy-Britanniában – fedte fel a nagy titkot a brit közegészségügyi tájékoztatási iroda.

Ágyból évente 20 ezer brit zuhan ki, létráról csak 6400 esik le; persze, az ember valamivel gyakrabban kerül ágyba, mint létrára. A kórházi statisztikák szerint fáról átlagosan 1200-an esnek le évente, szikláról csak 170-en, de utóbbiak már nem is nagyon kelnek fel utána. Az összes eséssel – azaz utcai botlásokkal is – számolva, tavaly márciustól idén februárig 460 ezer orvosi ellátás történt a szigetországban, 18.700-zal több, mint az egy évvel korábbi időszakban. A balesetek zöme csupán kisebb sérülésekkel jár. Ami a földrajzi megoszlást illeti, a délkelet-angliaiak a leghajlamosabbak az esésre, továbbá a 80 feletti nők. És aki most valami olyasmit gondol, hogy: „jó, jó, de kit érdekel ez az egész?”, annak tökéletesen igaza van, itt meg is állunk.

 Finom, finom, poronyó. Bármennyire hihetetlennek is tűnik, Kínában vannak olyanok, akik emberi magzatból készült leveseket esznek. Az étel állítólag csodákat tesz a szexuális étvággyal, de a pénztárcával is: egy adag leves négyezer dollárba kerül. Egy magzatlevesre specializálódott étterem tulajdonosa elmondta, sok amatőr kliens is kipróbálja a specialitást, vagyis egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nagyvonalakban még a receptet is elárulta: az emberi magzatot nyolc órán át kell főzni, némi csirkehússal (és vélhetően magzatvízben). Az alapanyagot olyan családok szállítják önként az étterembe, akik nem akarják a megfogant gyermeket; a szegények körében ez ijesztően elterjedt pénzszerzési lehetőség. Az eladott magzatok többsége nőként fogant, és nem titok, hogy a kínai népesség a fiúgyermekeket részesíti előnyben a lányokkal szemben. Épp emiatt egy fiúmagzat-leves kétszer annyit kóstál, mint egy lány-, de a legdrágább specialitás az, amikor a terhes nő felfekszik az asztalra, és a vendégek egyenesen belőle kanalazzák ki a cuccot. Desszert gyanánt almás vagy csokis placentát fogyasztanak utána. Guten Appetit!

 Brutális marasztalás. Saját férje csonkított meg Bangladesben egy egyetemi tanárnőt, akinek kiszedte a szemeit. A kórházban sikerült megműteni az ötgyermekes családanyát, látását azonban teljesen elvesztette, ami nem is annyira meglepő azok után, hogy kikapták a szemeit. A 33 éves Rumana Manzurt férje azzal vádolta meg, hogy megcsalta, majd kegyetlenül elbánt a szerencsétlennel: öt kislányuk előtt félholtra verte, ujjaival kinyomta mindkét szemét, majd levágta és megette az orrát (nagy spórmeisterek ezek a bangladesiek, nem dobnak el semmit). A megkínzott asszony a kórházban több interjút is adott a sajtónak, hogy felhívja a figyelmet a kegyetlenkedésre, ami még ott is rendhagyónak számít, ugyanis a csalfa asszonyt arrafelé savval szokás leönteni (büntetlenül!). A rendőrség csak a közvélemény nyomása miatt tartóztatta le végül a kissé agresszív férjet, aki utólag azt vallotta: felesége nem csalta meg, csak azért támadt rá, hogy megakadályozza annak továbbtanulását. Rumana Manzur Kanadában kapott tanulmányi ösztöndíjat, néhány hónapot ott is tartózkodott, amikor hazatérve férje megcsonkította. Talán meg is lehetett volna beszélni a dolgot…


 PIATÉVÉ

– Hajnali gondolatok: vajon hogy jöttem haza?

– Másfélmillió hosszúlépés Magyarországon

– Alkeszosz: vedelés a legfölsőbb szinteken

– Spricc-faktor

– Részeg vagyok, mars ki innen!

– Unokáink is inni fogják: a pálinka

– Borászok közt

– Sport: talajtorna, hosszútávivás, konyak-kenu

– Söreink hol domborulnak?

– Szeszmeralda

– Hogy volt? – mókás visszaemlékezés a tegnap estére

– Múltidéző: minden, amit a kumiszról tudni kell

– Sörfesztivál – élő kapcsolás a Ciuc-somlyói búcsúról

– Portré – a viszkis rabló története

– 24, avagy hogyan igyunk egyfolytában?

– Charlie és a vocigyár – családi kalandfilm

– Poénsarok; hogyan közöljünk rossz híreket viccesen?

(– Asszony, lement a hús ára! – Jaj, de jó! – Igen, de a torkomon!)

– Szellem a palackból, avagy tényleg okosít a bor?

– Könyvajánló: Nagy sörlexikon

– A nagy Ő – hányási technikák

– Esti mese: Tintás Palkó

– Vészhelyzet – gyomormosás

– Beszélni nehéz

– Ouzo, a csodák csodája

– Nagynyelők

– Kívánságkosár – választható dalok:

– Lökd ide a sört!

– Rendes ember én már nem leszek

– Egy jó asszony mindent megbocsát

– Hogyan tudnék élni nélküled?

– A pénzemet én máma mind elmulatom…

– Sört ide, bort ide, meg egy barna… sört is!

– El ne engedj!

– Éjjel érkezem…

– Repül a hálba

– Bízd rám magad

– Olyan szépek voltunk

– Kék asszony

– Háromarcú lány

– Ne hányj ki mindent mán!

– Túlélési technikák – jótanácsok másnaposság ellen

– Záróra – élő közvetítés a G. Caféból

 

Share Button
Ennyien olvasták: 281

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.