Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Steaua–FCM 2–0 (1–0)

Központ szeptember 1, 2011 Egyéb kategória

Steaua–FCM 2–0 (1–0)

fcm

Durva játék,
Steaua-győzelem Ploieşti-en

Sebastian Colţescu craiovai játékvezető tíz sárga és egy piros lapot osztott ki a 90 perc során a két csapat játékosainak, közülük az öt sárgát és egy pirosat a vásárhelyieknek. Az első fél órában alig-alig közelítették meg a kapukat, a házigazdák középpályásai, míg a vendégek hátvédsora volt a szervezettebb, aktívabb.

Ronni Levi, a Steaua edzője több olyan játékost küldött pályára kezdőemberként vagy csereként, akik kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszottak a néhány nappal korábbi, TSKA elleni Európa Liga-találkozón (Geraldo, Bikfalvi, Rusescu, Nicolici, Martinovici), így nem mutatkozott fáradság a csapat játékán. Ebbe a taktikai húzásba ütközött Sabău, mivel hiába volt szervezettebb a passzjátékuk, mint két héttel korábban, a Voinţa elleni idegenben lejátszott találkozón, a tapasztaltabb, jobban adogató bukarestiek két alkalommal, Brandan beívelt szöglete nyomán, kihasználták a FCM-védelmének hibáit, így sikerült két gólt fejelniük (Geraldo és Martinovici), előbb Iencsi, majd Goge mellől, a tehetetlen, még büntetőt is hárító Balaurunak. A marosvásárhelyi együttesnek két nagyobb lehetősége volt a gólszerzésre, abból mindössze egy lövés találta el a kaput, amikor Sergiu Buş léc alá tartó labdáját Tătăruşanu a léc fölé tolta.
A mérkőzés előtt a FCM Danijel Suboticot, a horvát származású svájci éket igazolta Craiováról Marosvásárhelyre. Subotic Zágrábban született, de családjával még fiatal korában Svájcban telepedett le, s az FC Baselnél kezdte a labdarúgást. Utóbb a Portsmouth, a Waregem és a Grossetto csapataiban játszott, tavaly az Universitatea Craiovánál volt szerződésben, a nyáron pedig a skót St. Johnstone-nal végezte a felkészülést.

A hároméves megállapodást aláíró Subotic 22 éves, hatszoros U-19 svájci válogatott, az előző idényben pedig öt gólt rúgott, egyet éppen a marosvásárhelyiek kapujába.
A FCM legközelebb szeptember 9-én lép pályára a Sziget utcában (időközben a válogatott játszik két mérkőzést, ezért nincs forduló) a ploieşti-i ASTRA ellen. A mérkőzést 19 órai kezdettel játsszák.Steaua–FCM Marosvásárhely 2–0 (1–0)
Vezették: Sebastian Colţescu (Craiova) – Romeo Ghinguleac (Bukarest), Gabriel Stroe (Piteşti).
Steaua: Tătăruşanu – Nicoliţă, Galamaz, Geraldo, Brandan, Rusescu (23. Nikolici), Bikfalvi (55. Latovlevici),
Bourceanu, Tănase, Tatu, M. Costea (67. Martinovici).
FCM: Balauru – Vagner, Iencsi, Ghionea, Szilágyi, Ilyés, Issa Ba, Pădureţu (75. Bumba), Astafei (46. Goge), Celsinho (67. Fl. Dan), S. Buş.
Gólok: Geraldo (45.). Martinovics (87.).
Sárga lapok: Rusescu (11.), Bikfalvi (24.), Nicoliță (38.), Bourceanu (43.), Geraldo (50.), illetve Celsinho (13.), Vagner (35.), Issa Ba (72.), Iencsi (82.), Szilágyi (84.).
Piros lap: Vagner (88.).


 

Share Button
Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.