Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Stop a négykerekű terepmotorosoknak

Központ április 7, 2011 Egyéb kategória
Stop a négykerekű terepmotorosoknak
A tavasz beköszöntével megnőtt a négy­kerekű terepmotorok (ATV) száma szerte a városban. Míg egyeseknek kimondhatatlan örömöt okoz ezen járművek vezetése, addig a lakók zöme a kibírhatatlan zajra pa­nasz­kodik. A probléma orvoslásaképpen a leg­utóbbi soros városi tanácsülésen úgy dön­töttek, kitiltják az ATV-seket, valamint a cross motorosokat Marosvásárhely pihenő- és zöld­övezeteiről, azaz a Víkendtelepről, a So­mos­tetőről és a Maros-partról.
„Természetesen kellemetlen az, amikor már egy eleve tiltó törvényt kell megerősíteni tanácsi határozattal, viszont amíg egyesek nem értik meg, hogy a szabályokat be kell tartani, nincs más választásunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy azon területek, ahova a vásárhelyi polgárok elsősorban szórakozni, pihenni járnak, ne legyenek kitéve az ATV-kel, illetve a cross motorokkal történő csendháborításnak” – magyarázta Csegzi Sándor alpolgármester. Azon extrém járműtulajdonosok, akik mégis a Víkendtelepen óhajtanak motorozni, 500 és 1000 lej közötti pénzbüntetésre számíthatnak. Az új szabályozás értelmében az ATV-sek szabadon használhatják a vegyi kombinát mögött lévő, valamint a Budai erdő melletti útszakaszt.
– Fontos figyelnünk egymásra, hogy mindenki jól érezze magát a vásárhelyi pihenőhelyeken, zöldövezetekben. Örülök, hogy kitiltják a négykerekű terepmotorral közlekedőket, hiszen nem kell attól rettegnem, hogy hároméves kislányomat mikor gázolja el egy vagánykodó ATV-sofőr – nyilatkozta lapunknak László Róbert marosvásárhelyi lakos.
F.T.

Stop a négykerekű terepmotorosoknak

ATVA tavasz beköszöntével megnőtt a négy­kerekű terepmotorok (ATV) száma szerte a városban. Míg egyeseknek kimondhatatlan örömöt okoz ezen járművek vezetése, addig a lakók zöme a kibírhatatlan zajra pa­nasz­kodik. A probléma orvoslásaképpen a leg­utóbbi soros városi tanácsülésen úgy dön­töttek, kitiltják az ATV-seket, valamint a cross motorosokat Marosvásárhely pihenő- és zöld­övezeteiről, azaz a Víkendtelepről, a So­mos­tetőről és a Maros-partról. 

„Természetesen kellemetlen az, amikor már egy eleve tiltó törvényt kell megerősíteni tanácsi határozattal, viszont amíg egyesek nem értik meg, hogy a szabályokat be kell tartani, nincs más választásunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy azon területek, ahova a vásárhelyi polgárok elsősorban szórakozni, pihenni járnak, ne legyenek kitéve az ATV-kel, illetve a cross motorokkal történő csendháborításnak” – magyarázta Csegzi Sándor alpolgármester. Azon extrém járműtulajdonosok, akik mégis a Víkendtelepen óhajtanak motorozni, 500 és 1000 lej közötti pénzbüntetésre számíthatnak. Az új szabályozás értelmében az ATV-sek szabadon használhatják a vegyi kombinát mögött lévő, valamint a Budai erdő melletti útszakaszt. – Fontos figyelnünk egymásra, hogy mindenki jól érezze magát a vásárhelyi pihenőhelyeken, zöldövezetekben. Örülök, hogy kitiltják a négykerekű terepmotorral közlekedőket, hiszen nem kell attól rettegnem, hogy hároméves kislányomat mikor gázolja el egy vagánykodó ATV-sofőr – nyilatkozta lapunknak László Róbert marosvásárhelyi lakos.

Share Button
Ennyien olvasták: 331

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.