Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Székely só diákul

Központ május 10, 2011 Egyéb kategória

Székely só diákul

 diaknapokSzínes lobogók, csapat-egyenpólók, himnuszok és csatakiáltások kavalkádjában több mint ezer fiatal részvételével zajlottak a XIV. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál, mely idén Székely Só néven a góbévilágból nyújtott ízelítőt. A vásárhelyi diákok mellett más egyetemi központokból is érkeztek fesztiválozni vágyók, így Kolozsvárról, Bukarestből, akik csapatot alkotva vagy csapatokat erősítve diáknapoztak, de idén először külön tömörülve kapcsolódtak a rendezvényhez a városunkban tanuló külföldi diákok is.


Egyik leghangosabb és látványosabb elemeként a hagyományokhoz híven ez alkalommal is a főtérről az egyetemi bentlakásokig zene és rendőri kísérettel vonultak fel a csapatok. A tisztes embersereg egy percig sem hagyta figyelmen kívül, hogy ezúttal ők a főszereplők, sikerült kellőképpen magukra hívni a csodálkozó, bosszankodó vagy éppen mosolygó városlakók figyelmét.

A diáknapok legnagyobb szervezői kihívása, hogy minden csapat igényét kielégítve érdekes, újszerű programot állítsanak össze, melyben megmaradjanak a közkedvelt játékok, viszont új, ötletes feladatokkal is tudják meglepni a résztvevőket. A buli és szórakozás mellett a sportrendezvényeknek is minden évben hangsúlyos szerepük van. A fesztivál délelőttjeit a víkendtelepi sportvetélkedők töltötték ki, melyben helye volt a focinak, röplabdának, kosárlabdának, lábtenisznek, lányfocinak, emellett sakkban, tábléban, csocsóban, dartsban és szkanderben is összemérhették erejüket a csapatokat képviselő személyek. Az idén is közkedvelt próba volt az örök megunhatatlan kincskeresés és harácsolás, ahol találékonyságban bizonyíthattak a csapatok. A fizikai és szellemi megmérettetés mellett a négy nap alatt a szervezők igencsak próbára tették a résztvevők állóképességét, hiszen hajnalig tartó buliban „pihenhették ki” napi fáradalmaikat.

Bár a fesztivál alapvetően a csapatmegmérettetésről szól, sokak számára legalább annyira értékes az utolsó hely, mint a dobogó legfelső foka. A szombat esti gálaesten már csak a legjobb öt kapott helyet az Ifjúsági Ház reflektorfényében, hogy színpadi képességeiket összevetve, végleg eldőljön a díjazottak kiléte.

A negyven csapat közül a dobogó alsó fokára a Pouk-rrr-face került, második lett a tavaly évben is ezüstérmet nyert KGB. A bajnokoknak kijáró, ezúttal fenyőkoszorút, a 4fun csapat kapta meg.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 206

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.