Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Székely só diákul

Központ május 10, 2011 Egyéb

Székely só diákul

 diaknapokSzínes lobogók, csapat-egyenpólók, himnuszok és csatakiáltások kavalkádjában több mint ezer fiatal részvételével zajlottak a XIV. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál, mely idén Székely Só néven a góbévilágból nyújtott ízelítőt. A vásárhelyi diákok mellett más egyetemi központokból is érkeztek fesztiválozni vágyók, így Kolozsvárról, Bukarestből, akik csapatot alkotva vagy csapatokat erősítve diáknapoztak, de idén először külön tömörülve kapcsolódtak a rendezvényhez a városunkban tanuló külföldi diákok is.


Egyik leghangosabb és látványosabb elemeként a hagyományokhoz híven ez alkalommal is a főtérről az egyetemi bentlakásokig zene és rendőri kísérettel vonultak fel a csapatok. A tisztes embersereg egy percig sem hagyta figyelmen kívül, hogy ezúttal ők a főszereplők, sikerült kellőképpen magukra hívni a csodálkozó, bosszankodó vagy éppen mosolygó városlakók figyelmét.

A diáknapok legnagyobb szervezői kihívása, hogy minden csapat igényét kielégítve érdekes, újszerű programot állítsanak össze, melyben megmaradjanak a közkedvelt játékok, viszont új, ötletes feladatokkal is tudják meglepni a résztvevőket. A buli és szórakozás mellett a sportrendezvényeknek is minden évben hangsúlyos szerepük van. A fesztivál délelőttjeit a víkendtelepi sportvetélkedők töltötték ki, melyben helye volt a focinak, röplabdának, kosárlabdának, lábtenisznek, lányfocinak, emellett sakkban, tábléban, csocsóban, dartsban és szkanderben is összemérhették erejüket a csapatokat képviselő személyek. Az idén is közkedvelt próba volt az örök megunhatatlan kincskeresés és harácsolás, ahol találékonyságban bizonyíthattak a csapatok. A fizikai és szellemi megmérettetés mellett a négy nap alatt a szervezők igencsak próbára tették a résztvevők állóképességét, hiszen hajnalig tartó buliban „pihenhették ki” napi fáradalmaikat.

Bár a fesztivál alapvetően a csapatmegmérettetésről szól, sokak számára legalább annyira értékes az utolsó hely, mint a dobogó legfelső foka. A szombat esti gálaesten már csak a legjobb öt kapott helyet az Ifjúsági Ház reflektorfényében, hogy színpadi képességeiket összevetve, végleg eldőljön a díjazottak kiléte.

A negyven csapat közül a dobogó alsó fokára a Pouk-rrr-face került, második lett a tavaly évben is ezüstérmet nyert KGB. A bajnokoknak kijáró, ezúttal fenyőkoszorút, a 4fun csapat kapta meg.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 77

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.