Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Széleskörű jótékonyság

Központ augusztus 24, 2011 Egyéb kategória

Széleskörű jótékonyságrotar

A Rotaract Club Tékát szerte a nagyvilágban a nemzetközi Rotary ifjúsági szervezeteként tartják számon. A Rotaryt az 1920-as években alapították, célja jótékonysági, karitatív projektek megvalósítása. Marosvásárhelyen 2005-ben jött létre, Sándor Tamás, Varga Áron és más fiatalok közreműködésével – meséli lapunknak Fodor Venczel, a marosvásárhelyi fiók elnöke, aki két éve csatlakozott az egyesülethez.

A 24 éves fiatalember mindössze néhány hónapja került az elnöki székbe, munkáját különös odaadással és figyelemmel végzi. Elmondása szerint nagyobb felelősség hárul rá, a csapat összetartása is az elsődleges szempontok közé tartozik, emellett a tagok motiválását, és nem utolsó sorban különböző rendezvények lebonyolítását is kézben kell tartania.
A Rotaract állandó tevékenységeinek körébe tartozik a Szent Erzsébet árvaház támogatása, az árva gyerekek ajándékozása, a Maros part tisztítása, a Crash szimulátor népszerűsítése. „A Crash szimulátor szerepe a biztonságos közlekedés népszerűsítése, valamint az autósok tájékoztatása a biztonsági öv használatának fontosságáról. Ez egy vasszerkezet, amelyre rászereltünk egy tolószéket, mely 20 km/h sebességgel halad. Ezáltal bárki megtapasztalhatja, hogy milyen érzés ekkora sebességgel ütközni” – magyarázta Venczel, aki azt is hozzátette, hogy az idei Félsziget Fesztiválon a Crash mellett egy nagyobb méretű baleset-szimulációra is sor kerül majd, színészek, tűzoltók, „sebesültek” segítségével.

Gyerekfesztivál a Bolyaiban

Szeptember 24-25. között a gyerekeké lesz a főszerep a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, hiszen a Rotaract kétnapos gyerekfesztivál megszervezésére vállalkozott. A szervezők különböző személyiségfejlesztő játékokkal, csapatmunkával, rajzolással, szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket, két kalandos, felejthetetlen, boldog és örömteli nap eltöltésére.
Azon személyek, akik szívesen végeznének önkéntes munkát a fesztivál ideje alatt, bővebb információkhoz juthatnak a következő telefonszámot tárcsázva: 0741-143.473 (Fodor Venczel).

Tervek, elképzelések

Egy pillanatig sem pihennek az egyesület tagjai, ugyanis a Félszigetre tervezett baleset-szimulálást, valamint a gyerekfesztivált követően környezetvédelmi téren szeretnének egy új programot elindítani, ezúttal az újrahasznosítás fontosságáról. Ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetnek az Európai Uniós pályázatok lehívására, és annak érdekében, hogy a már meglévő projektjeik továbbra is működjenek, a támogatók szerzése, a költségvetés kidolgozása is a napi feladatok közé tartozik.


Share Button
Ennyien olvasták: 270

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.