Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Szex: feketén-fehéren: 13. Keresztény Ifjúsági Konferencia

Központ május 5, 2011 Egyéb kategória

Szex: feketén-fehéren

13. Keresztény Ifjúsági Konferencia

 fuggolegesAz immár 13. alkalommal megszervezett Függőleges Keresztény Ifjúsági Konferencián a fiatalok (és nemcsak) körében nagy közkedveltségnek örvendő, viszont tabuként kezel témáról, a szexről lehet majd részletesen társalogni.

 

A szervezők azt ígérik, hogy május 6–8. között, a Kolozsváron megrendezésre kerülő konferencia keretén belül a résztvevőknek a szexualitás kérdéséről kertelés nélkül lesz alkalmuk beszélgetni: „Vannak kérdéseid? Hozd el őket! Vannak vágyaid? Azokat is! Izgat a téma? Minket is!” – olvasható a Függőleges weboldalán (www.fuggoleges.ro).

Mint azt már megszokhattuk, idén sem lesz hiány a tartalmas előadásokból, melyek során válasz születik olyan kérdésekre, mint Önkielégítés vagy megtartóztatás?, Ismered az igazi motivációdat?. Ezúttal sem maradnak el a szabadidős programok és a közkedvelt műhelytevékenységek sem. Akik első alkalommal érkeznek Kolozsvárra, városlátogatással kezdhetik néhány napos ott tartózkodásuk, de lesz alkalmuk sportolásra, filmnézésre, gyöngyfűzésre és egyéb szabadidős programokra. A műhelybeszélgetések során szó esik a vágyak kezeléséről, a csábításról, a homoszexualitásról, valamint kiderül, mi az igazság a hercegről és a fehér lóról.

Ha kedvet kaptál a Függőlegesre, és kíváncsi vagy a további részletekre, a következő weboldalon regisztrálhatsz, és szerezhetsz hasznos információt a konferenciával kapcsolatosan: www.fuggoleges.ro.

 

Előadók a témáról: Miért fontos a szexről beszélni?

 

Ifj. Berke Sándor (lelkipásztor, Nagyszalonta)
Mert jó… Mert jó a szexuális életem, és erről szívesen beszélek másoknak is! Viccet félretéve, azért tartom fontosnak a témát, mert az egyik legizgalmasabb találmánya Istennek a szex, és mégis sok fejtörést, feszültséget, nehézséget okoz.

Fazakas Ferenc Sándor
(a Bihari Református Egyházmegye Ifjúsági előadója)
Mert a szex születésedtől fogva része az életednek. Nem csak a személyi számod kezdőbetűje különbözik a fiúknak és lányoknak, hanem lényegében minden. Tested, lelked, viselkedésed és társas interakcióid meghatározójává válik! Kategorizál, ösztönöz vagy éppen kisebbrendűségi érzéssel tölt el. S ha már ennyire „rád telepedett” és – főleg fiatal korban – érzelemvilágod egyik fő mozgatórugójává lép elő, bizony beszélni kell róla. Megpróbálni megérteni mélyről jövő motivációit, tisztában lenni jó és rossz következményével, és személyes életedben megtalálni az Úrtól rendelt helyét és idejét! Mielőtt „vízszintesbe feküdnél” – gyere el a Függőlegesre!

Lőrincz Csilla (lelkipásztor, Parajd)
Őszintén, nagyon örültem, amikor a szex téma mellett döntöttek a Függőleges szervezők. Bár kemény diónak ígérkezik erről beszélni, de miért hallgatnánk valamiről, ami majdnem mindenkit érint (tisztelet a kivételnek…), és amivel kapcsolatban annyi kérdésünk van. Miért zárnánk ki Istent életünk ezen szegletéből? Nem hiszem, hogy Ő lenne a Nagy Játékrontó. Ha szexről akarunk többet és jobbat tudni, kérdezzük meg a Játékszabályokat attól, Aki feltalálta.

Mike Pál (lelkipásztor, Magyarkéc)
Miért is kell a szexről beszélni? Gondolom, ezt a kérdést egy férfi tette fel… ők ugyanis nem akarnak beszélni róla. De mivel a jó szexhez egy nő is kell, sőt, ahhoz A Nő kell, ezért nyilván beszélni kell róla. Merthogy A Nő mindenről, erről is beszélni akar. S mivel A Nőt is Isten teremtette, így marad a sanda gyanú, hogy Ő is beszélni akar róla. A jó szex előfeltétele tehát az, hogy mielőtt még megtennéd, beszélsz róla – Vele, Róla.

Visky Péter (lelkipásztor, Kolozsvár)
Az 1960-as évek végén, a szex szabaddá tesz forradalmának egyik eredménye a kommunák létrejötte volt. A párkapcsolat mesterséges dolog! – állapították meg. És a mindennap, mindenki mással legyen együtt! jelszó az ifjúság zászlajára került. Láss csodát! Nem telt el sok idő, újra és újra párkapcsolatok alakultak ki, melyek megbontották a kommunák alapszabályát! A kivívott szabadságnak bumeráng-hatása: az intimitás hiányából fakadó krónikus elszemélytelenedés lett. Kiszáradtak a szexuális megismerés forrásai! „Mindent szabad nekem, de nem válok semminek a rabjává!” A szabadság Lelke forradalmasítja a teremtett rendből kiesett nemi életem területeit is. Ezért tehát, nem vagyok hajlandó arra, hogy az ilyen-olyan szex-trendek irányítsanak, vagy, hogy kevesebbel beérjem annál, amit teremtettségemből fakadóan a házasságomban maximálisan élvezhetek!Kitűnő alkalomnak mutatkozik a tavaszi hétvége! A szexről – feketén-fehéren, fiatalok közösségében, a szabadság Szellőjétől átjárt izgalmas beszélgetésekbe bocsátkozni. S történjen mindez egy szakrális térben, a templomban!

Forrás: fuggoleges.ro


Share Button
Ennyien olvasták: 289

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.