Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Újabb járatokkal bővül Marosvásárhely reptere

Központ április 21, 2011 Egyéb kategória

Újabb járatokkal bővül Marosvásárhely reptere

wizzMarosvásárhelyre költözik a Wizz Air fapados légitársaság Kolozsvárról induló járatainak egy része – jelentette be Ábrán György, a cég kereskedelmi igazgatója. A megemelt reptéri illetékek következtében 26 százalékkal csökkentik kolozsvári légi forgalmukat, melyek egy részét a vidrátszegi légikikötő fogad majd.  

 A Wizz Air diszkont légitársaság kolozsvári három repülőgépből álló bázisát kettőre csökkenti, miután az érvényben levő szerződés ellenére a kolozsvári reptér menedzsmentje úgy döntött, megemeli a reptérhasználati illetéket.

A Wizz Air úgy nyilatkozott, az ötven százaléknyi drágítás jelentősen emelte volna a jegyek árát, mely cégpolitikájuk ellen való. Az utasok érdekeit tartva szem előtt, a kolozsvári flotta egyik Airbus A 320-as gépét a vásárhelyi bázisra irányítja.

Ez azt jelenti, hogy a kolozsvári reptérről a heti öt dortmundi és római, valamint két düsseldorfi járat megszűnik.

A Milánóba induló járatot hétről hatra, a londonit hatról heti háromra csökkentik.

A marosvásárhelyi bázis így a jelenlegi budapesti és londoni járatok mellett további három desztinációval gyarapodik. A június 16-ára tervezett bővítés helyett május 5-től heti három párizsi, öt dortmundi és öt római, valamint heti négy londoni járat indul.


– Ha egy repülőtér növeli az illetékeket, tegye ezt bármilyen okból kifolyólag, mi így reagálunk rá, megvédjük utasainkat a magas viteldíjtól. Nehezen értjük meg, hogy a kolozsvári repülőtér miért emeli az árakat a gazdasági válság kellős közepén. Ezáltal negyedmillió utast veszítenek el, és több száz állást veszélyeztetnek a régióban” – nyilatkozta John Stephenson, a Wizz Air aligazgatója.


A vállalat illetékesei kilátásba helyezték, amennyiben a kolozsvári reptér menedzs­mentje továbbra sem hajlandó tiszteletben tartani a szerződés feltételeit, a másik két repülőgép által ellátott járatokat is kivonják a Szamos parti városból.


Share Button
Ennyien olvasták: 322

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.