Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső
Ma
Eső
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Újabb járatokkal bővül Marosvásárhely reptere

Központ április 21, 2011 Egyéb

Újabb járatokkal bővül Marosvásárhely reptere

wizzMarosvásárhelyre költözik a Wizz Air fapados légitársaság Kolozsvárról induló járatainak egy része – jelentette be Ábrán György, a cég kereskedelmi igazgatója. A megemelt reptéri illetékek következtében 26 százalékkal csökkentik kolozsvári légi forgalmukat, melyek egy részét a vidrátszegi légikikötő fogad majd.  

 A Wizz Air diszkont légitársaság kolozsvári három repülőgépből álló bázisát kettőre csökkenti, miután az érvényben levő szerződés ellenére a kolozsvári reptér menedzsmentje úgy döntött, megemeli a reptérhasználati illetéket.

A Wizz Air úgy nyilatkozott, az ötven százaléknyi drágítás jelentősen emelte volna a jegyek árát, mely cégpolitikájuk ellen való. Az utasok érdekeit tartva szem előtt, a kolozsvári flotta egyik Airbus A 320-as gépét a vásárhelyi bázisra irányítja.

Ez azt jelenti, hogy a kolozsvári reptérről a heti öt dortmundi és római, valamint két düsseldorfi járat megszűnik.

A Milánóba induló járatot hétről hatra, a londonit hatról heti háromra csökkentik.

A marosvásárhelyi bázis így a jelenlegi budapesti és londoni járatok mellett további három desztinációval gyarapodik. A június 16-ára tervezett bővítés helyett május 5-től heti három párizsi, öt dortmundi és öt római, valamint heti négy londoni járat indul.


– Ha egy repülőtér növeli az illetékeket, tegye ezt bármilyen okból kifolyólag, mi így reagálunk rá, megvédjük utasainkat a magas viteldíjtól. Nehezen értjük meg, hogy a kolozsvári repülőtér miért emeli az árakat a gazdasági válság kellős közepén. Ezáltal negyedmillió utast veszítenek el, és több száz állást veszélyeztetnek a régióban” – nyilatkozta John Stephenson, a Wizz Air aligazgatója.


A vállalat illetékesei kilátásba helyezték, amennyiben a kolozsvári reptér menedzs­mentje továbbra sem hajlandó tiszteletben tartani a szerződés feltételeit, a másik két repülőgép által ellátott járatokat is kivonják a Szamos parti városból.


Share Button
Ennyien olvasták: 141

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.