Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Újra drágul a közszállítás

Központ július 7, 2011 Egyéb kategória

megalloÚjra drágul a közszállítás

20 banival emelkednek a közszállítási jegyárak – döntött júniusi soron ülésén az önkormányzati testület – ami annyit jelent, hogy az eddigi 1,8 lej helyett 2 lejt fizetünk egy utazásért. Bár legutóbb jegyáremelésre 2010 októberében került sor, a tanácsosok egyöntetűen elfogadták az újabb drágításról szóló határozatot.

 

Mindezt az üzemanyag 14 százalékos drágulása és a minimálbér tavalyi emelése tette szükségessé – magyarázták a tanácsosok. Dorin Florea polgármester kifejtette, hogy Marosvásárhelyen évek óta nem növelték az adókat és az illetékeket, így érthető a buszjegyek drágítása. Mózes Levente RMDSZ-es tanácsos gazdasági okokra hivatkozva magyarázta az áremelést: „Az elmúlt időszakban nagymértékben megnövekedett az üzemanyag ára, így szükséges volt a 20 banis drágítás” – mondta.


 

Kiss Erika, egyetemista:
Személy szerint nagyon ritkán ülök buszra, viszont azt tudom, hogy Kolozsváron, ahol sokkal nagyobbak a távolságok, mint itt, 1,75 lejt kell fizetni. Szerintem Vásárhelyen olyan kicsik a távolságok, hogy sokkal inkább megéri gyalogolni, mintsem buszra várni, lökdösődni, és 2 lejt fizetni ezért a szolgáltatásért.

Aszalos Albert, nyugdíjas: Szerencsére kapok ingyenes buszbérletet, így engem nem érint a drágítás, de a 2 lej a mai zsebeknek túl sok. Ha jól emlékszem, egy éve, vagy talán még annyi sincs, amikor 1,5 lejről 1,8 lejre emelték, és most 20 banit még odacsaptak. Mi küldtük őket a tanácsosi székbe, most el kell fogadjuk döntéseiket.

Jánosi Irén, elárusító: Az nem elegendő, hogy a zsebtolvajok folyton pénztárca és telefon nélkül hagynak, most még a buszjegyért is ilyen sokat kell fizessünk? Hosszú távon sokkal kifizetődőbb, ha valaki részletre kocsit vesz és azzal jár, mintsem ennyi pénzt adjon az államnak.

Kerekes Attila, betegnyugdíjas: A marosvásárhelyi közszállítás egy vicc. Fél órát kell várni a buszra, máskor 50 személy „foglal helyet” a maxi-taxikban. Ez idő alatt inkább gyalogosan kell haladni, végszükség esetén pedig azért a pénzért taxival menni.


Share Button
Ennyien olvasták: 229

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.