Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Újra nyomoznak Borbély László ügyében

Központ január 12, 2015 Uncategorized

borbelyHétfőn a Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék eldöntötte: újrakezdődhet a nyomozás Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke befolyással való üzérkedéssel kapcsolatos ügyében.

A DNA tavaly nem indított bűnvádi eljárást Borbély ellen, mert ezt a parlament nem hagyta jóvá. Az ügyben szereplő több személy azonban, többek között Borbély tanácsosa, Szepessy Szabolcs is bíróság elé került.

Borbély Lászlót korábban a DNA azzal gyanúsította, hogy megvásárolták befolyását, amikor a környezetvédelmi minisztériumot vezette.

A DNA Nagyváradi Területi Szolgálata január 5-én visszavonta korábbi határozatát, mely szerint nem nyomoz a képviselő ügyében és kérte a Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék engedélyét.

A DNA korábbi közlése szerint Borbély egy tömbházlakás 20 ezer euró értékű felújítási munkálatainak fejében közbenjárt, hogy az országos vízgazdálkodási vállalat által megrendelt munkálatok kivitelezési szerződését a Szatmár megyei avasfelsőfalvi SC Lescaci Com nevű cég kapja meg.

A DNA azzal vádolja Ioan Ciocant, a Lescaci Com cég képviselőjét, hogy a miniszter tanácsosának közreműködésével megvásárolta Borbély László befolyását. A lakásfelújítási munkálatokat a cége költségén valósította meg Ciocan annak érdekében, hogy megszerezze a miniszter befolyását az országos vízgazdálkodási vállalat bizonyos szerződéseinek elnyerésére. Emellett Ciocan azt is el szerette volna érni, hogy a már folyamatban levő munkálatok kifizetését kezelje prioritásként a vízgazdálkodási vállalat.

Forrás: mediafax, transindex, mvr

 

Share Button
Ennyien olvasták: 633

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.