Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Valahol máshol

Központ április 28, 2011 Egyéb kategória

G_CafeValahol máshol

Absztrakt figurák, meztelen emberalakok, nem szokványos ábrázolások, szokatlan boldogság, mély fájdalom. Röviden így lehet jellemezni a mindössze 21 éves Camelia Oltean görgénysóaknai születésű fiatal tehetség alkotásait, melyek a marosvásárhelyi G. Caféban tekinthetők meg.

Néhány héttel a kiállítást követően alkalmunk volt beszélgetni a művésznővel, aki elégedett munkájával, viszont elmondása szerint már egy-két hibát fellelt a képekben.


– Természetes, hogy néhány darabot nem tartok teljesnek, vagy időközben megváltozott a véleményem valamelyik munkámról, de ez mindössze annyit jelenthet, hogy az elkövetkezendőkben jobban figyelek a részletekre, a kidolgozásra. Összességében, így a megnyitó után néhány héttel, jónak találom az anyagot, de előfordulhat, hogy időben mindenikben találok valamiféle hibát – mondta Camelia, aki csöppet sem bánja, hogy temesvári tanulmányait félbeszakította.

Engedve a külső nyomásnak, közvetlenül érettségije után, egyetemre iratkozott, viszont sem a város, sem pedig tanárai nem győzték meg afelől, hogy neki ott a helye: „Már akkor úgy éreztem, hogy szükségem van egy év szabadságra, amikor van időm gondolkodni, alkotni. Erre a bizonyos egy évre most került sor, és ezt hasznosan töltöttem el.” Tervei közt szerepelt a Valahol máshol című kiállítás megnyitása, néhány hónapnyi kemény munka után álma beteljesült.

Festményei olyan karaktereket ábrázol­nak, amelyek az alkotó tudatalattijában formálódtak, ugyanis sosincs előre eltervezett elképzelése arról, hogy mi kerül a vászonra. – Mindig utólag fedezem fel bennük a személyes történetem. A hangulatomtól is függ az, hogy éppen mit próbálok ábrázolni, viszont nem egy aprólékos terv alapján festek” – avatott be munkája rejtelmeibe a fiatal talentum, aki reményei szerint októberben Kolozsváron kezdi el festészeti tanulmányait.


Az alkotások május 8-ig tekinthetők és vásárolhatók meg a G. Caféban.


Share Button
Ennyien olvasták: 298

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.