Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Városnapokra készülődve

Központ május 5, 2011 Egyéb kategória

varVárosnapokra készülődve

 Május 23–29. között kerül sor a XV. Marosvásárhelyi Napokra. Az ígéretek értelmében ezúttal sem lesz hiány különféle kulturális és szórakoztató programokból, de biztosan nem marad el az eszem-iszom és a nagy dínomdánom sem. Az esti műsorok fénypontját mindenképp a hazai és külföldi zenészek, együttesek koncertjei jelentik majd, viszont egyelőre nem tudni, kik mulattatják a vásárhelyi közönséget.

 A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a hónap közepéig várja mindazon civil szervezetek és közintézmények jelentkezését, akik valamiféle kulturális, illetve sportrendezvénnyel színesítenék a megyeközpont Napjait. Az előző évekhez hasonlóan a Marosvásárhelyi Napok keretén belül idén is megszervezik az Aranylakodalmat, ahol azon párokat ünneplik, akik félszáz éve jóban-rosszban kitartottak egymás mellett. A résztvevők május 13-ig jelentkezhetnek a hivatal kulturális, sport- és ifjúsági programokkal foglalkozó osztályán, a Nicolae Grigorescu utca 17–19. szám alatti Ifjúsági Házban. A lakodalomra való feliratkozáshoz szükséges iratok: fénymásolat a személyazonossági igazolványokról, fénymásolat a házassági levélről, viszont az eredeti iratokat is fel kell mutatni.

A városi tanácsosok áprilisi soros ülésükön döntöttek úgy, hogy az idei harmadik Pro Urbe-díjat Simon Bergernek, a New York-i Securitech Group Inc. elnökének ítélik, szintén a városnapok keretén belül. Berger a harmadik személy, akit kitüntetnek, az Amerikai Egyesült Államok romániai nagykövete és a távközlési miniszter mellett.


Share Button
Ennyien olvasták: 204

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.